IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Lord of the Dance“ вдигнаха на крака българската публика!

16 март 2014 18 13

Трупата на Майкъл Флетли изнесе своя спектакъл за последен път

Снимка: официална Фейсбук страница на Lord of the Dance

Снимка: официална Фейсбук страница на Lord of the Dance

В събота вечер, за пореден път феновете на музиката и танцовото изкуство посрещнаха на живо магнетичния спектакъл на трупата на Майкъл Флетли „Lord of the Dance“.

Невиждани досега сценографии, хореографии, визуални ефекти и костюми бяха част от последното шоу на танцовата трупа. Мечтата на хиляди фенове, дошли в зала „Арена Армеец“, се сбъдна за пореден път.

Спектакълът, който включваше вокални и инструментални изпълнения на фолклорна ирландска музика, вдигна на крака хиляди.

Той бе една препратка към ирландската митология и приказка за вечната борба между доброто, злото и изкушението, в която винаги любовта печели.

Приказка за Малкия странстващ дух, който помага на Повелителя на танца да опази народа си от Господаря на мрака. С бурни аплодисменти публиката извика на бис няколко пъти танцьорите.

Спектакълът бе в две части с няколко минутен антракт, в който не само танцьорите, но и феновете успяха да си поемат дъх. Танцовата трупа гостува успешно на българската публика и през 2010 и 2011 година. Още преди месеци Майкъл Флетли и неговите танцьори обявиха, че с изявата си в София слагат край на шоуто „Lord of the Dance“.

Световната премиера на танцовия спектакъл и най-касовото шоу в света на шоубизнеса е поставена през 1996 година. Легендарното шоу е гледано от над 60 милиона души в 60 страни на всички континенти.

Майкъл Флетли продължава да държи двата рекорда на Гинес за най-бърз танцьор в света – през 1989 г. той прави 28 почуквания с крака на сцената в секунда, а през 1998 г. го чупи – 35 в секунда. Всеки един зрител, който е успял да бъде част от спектакъла на „Lord of the Dance“, остава завинаги в сърцето си със спомена за нещо грандиозно, което доказва, че когато сме обединени от песни, музика и танци ние запазваме в себе си добротата и красивото и можем да победим всички трудности.

Последната среща на „Lord of the Dance“ с българската публика се осъществи благодарение на организаторите от Symphonics Concerts.

Автор: Михаела Лазарова

Снимки: Facebook Lord of the Dance

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Vesi ( преди 10 години )
за втори път гледах шоуто...невероятни е малко да се каже за тези танцьори :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар