IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Музикалните звезди, които превзеха модата

20 юни 2015 06 51

Мадона, Риана и Лейди Гага преобърнаха модната индустрия

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако модата е изкуство, а ние смятаме, че е, то тогава музикалната индустрия е три вида изкуство, съчетани в едно – песен, танц и мода. В крайна сметка някои от най-запомнящите се музиканти са не само тези, чиито песни се въртят в главите ни, но и тези, чиито дрехи искаме в гардеробите си.

Музиката е навсякъде около нас и може би поради това много често нашите идоли в живота не са политици или писатели, а музикални звезди. Именно те оказват изключително влияние върху нас и нашия външен вид и ни карат да следваме модни тенденции.

Ето и няколко музикални звезди, които успяха да наложат стила си като водещи тенденции в модата.

1. Мадона

Облечена в минипола, конус сутиен или раздърпани джинси, Мадона е моден лидер, откакто стана известна в средата на 80-те години. Нейната хамелеонска способност да променя вида си непрестанно, оказва влияние както на ефимерното естество на модата, така и на определението за женственост.

Ярък представител на постмодернизма, попкралицата е също и една от основателките на свободния и разкрепостен стил на обличане.

Певицата минава през безброй много стилове, но това, с което ще я запомним, са очертаващите изящната ѝ фигура костюми – корсети, бодита и чорапогащи. Трябва да признаем, че за нейната философия за мода няма граници и възрастта не е от значение.

2. Риана

Наречена още „най-вълнуващата модна муза“, Риана нашумя с прическата си боб и оттогава не спря да ни изненадва с индивидуалния си стайлинг.

Милиони момичета и жени се стремят да изглеждат като нея или следват нейните модни тенденции ежедневно.

Риана е отговорна още и за три горещи тенденции: памучна риза и джинси, тениски, вързани около кръста и спортни потници като рокли.

Попзвездата представи първата си колекция от дрехи за модната марка Ривър Айланд на седмицата на модата в Лондон през 2013 година и не дълго след това получи титлата „модна икона“ от съвета на дизайнерите в Америка – награда за приноса ѝ към модната индустрия. Очевидно певицата е станала толкова известна с модните си вдъхновения, колкото и с музиката си.

3. Джъстин Бийбър

Само на 18 години, Джъстин Бийбър става най-популярната музикална звезда в глобален мащаб и причината за това не се крие само в гласовите му данни. Младият певец определено притежава усет към модата и собствен стил. Той съживява стари модни тенденции и прави така, че обикновените тоалети да изглеждат свежо.

Характерни за него са панталоните шалвари, наричани още харем и изчистеният топ. През 2012 година малкият Джъстин бива избран за „моден идол“ при момчетата на Teen Choice Awards.

4. Лейди Гага

Често оприличавана с Мадона, Лейди Гага е другата музикална блондинка, която успя да преобърне света на модата с главата надолу.

Неведнъж певицата е изумявала многобройната си аудитория с ексцентричните си тоалети, сред които са: рокля от месо, шапка омар и рокля от кукли жабок Кърмит.

„Аз не се обличам според модата, аз съм модата“ казва непокорната дива, с което заявява, че не следва модни тенденции. Често тоалетите и са служели за вдъхновение на много дизайнери и стилът и е бил копиран от други звезди. Известна е още и с разголващите краката ѝ тоалети или избягване носенето на панталони. Благодарение на своя ексцентричен и дори понякога плашещ стил, Гага е една от звездите, които се радват на приза „моден идол“

5. Фарел Уилямс

Любител на високите шапки и изящните обувки, Фарел отдавна е признат заради своя класически и същевременно игрив стил. Певецът никога не се е страхувал да експериментира и често се появява в нетипични визии на важни събития, като например с анцуг на наградите „Оскар“.

Той е човекът, който вероятно е направил повече от която и да е друга модна фигура за популяризирането на шапките през последните няколко десетилетия. Както може би се досещате, звездата не само лансира водещи дизайнери от цял свят, но и самият той се превърна в такъв.

Заедно със съдружника си Ниго, звездата създава Billionaire Boys Club и Ice Cream – две влиятелни ежедневни линии в модата, които включват блузи, тениски, плетива, както и голямо разнообразие от стилни обувки, бельо и аксесоари.

Изглежда сякаш Фарел винаги е с една крачка пред модната вълна и доказателство за това е наградата за модна икона, която му беше връчена от съвета на модните дизайнери в Америка само преди няколко седмици.

Автор: Виолета Узунова

Снимки: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари