IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейвид Бауи спечели титлата за най-добре облечения британец

17 октомври 2013 06 40

Поп иконата е вдъхновение за дизайнерите вече 50 години

Бауи със съпругата си Иман; Снимка: Reuters

Бауи със съпругата си Иман; Снимка: Reuters

Дейвид Бауи победи всички крале и кралици и се превърна в най-добре облечения англичанин в историята на Великобритания. Музикалната поп икона получи това голямо признание след проучване на BBC. Той е спечелил 48,5% от гласовете в анкетата.
66-годишният певец се присъедини към девет други популярни лица, които са били номинирани за титлата от модни експерти и водещи учени, заради въздействието си върху британската мода.
Бауи победи крал Хенри III, Джорджиана Кавендиш, херцогинята на Девъншир, кралица Елизабет I и т. н.
Модният дизайнер Уейн Хемингуей, който е съосновател на „Red or Dead“ и е гласувал за Дейвид заяви пред медиите следното: „Бауи е повлиял на всички нас и то много. Той е един творчески гений, който разбира от изкуство и дизайн и променяйки се с годините винаги изглежда перфектно и модерно“.

Бауи е един от най-почитаните изпълнители във Великобритания вече почти половин столетие. През годините в неговия сценичен гардероб е имало доста странни атрибути като гащеризони, ботуши на платформа и др., които са вдъхновявали модните дизайнери.
Това може да не е единствената награда на Бауи за 2013 г. Неговия нов албум „На следващия ден“ е фаворит за наградата Mercury Music.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари