IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диаманти в калта

25 юли 2012 14 40

Махнете калта от себе си и заблестете пред света

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Това са жени, жертви на собственото си ниско самочувствие. Твърде често са много интелигентни, добре възпитани, дори прекалено добре. Всяка от тях би могла да бъде истинска кралица, а вместо това доброволно е приела смирената роля на почти незабележимо съществуване.

Причините могат да бъдат точно толкова на брой, колкото са и те самите, но истината е, че макар да отричат пораженчеството, правят именно това. Защото някой ги е излъгал, защото са се погледнали в кривите огледала на никому ненужни правила и глупави клишета. Постепенно, но сигурно са извършвали към себе си абсурдния парадокс да превърнат пеперудата в какавида. И дори са успявали.

Понякога това става и в много ранна детска възраст, когато им е втълпявано, че никога няма да станат модел и че най-добре да си гледат чергата; че не са достатъчно умни, достатъчно грациозни, достатъчно сръчни – всъщност нищо не им е като на хората. Така че този добре оформен модел, ей така си минава през живота или по-точно животът си минава покрай тях, сякаш изобщо не ги забелязва. Естествено че и в университета са винаги в сянка – тази на дефилиращите барбита. Разбира се, има хиляди красиви и умни жени, но в момента не говорим за тях. Като диаманти в калта - умни, стойностни и истински жени изобщо не съзнават собствената си сила, чар и обаяние. Това, което не е успяло да се прекърши в тях, става в брака.

Именно там, дами. Защото мъжете много лесно усещат коя жена каква цена има, защото всяка си я слага сама. Хитрушите успяват да направят така, че винаги да са в центъра на вниманието. Никак не е странно, че случват и на съпрузи, и на работа, и на приятели, че винаги изглеждат добре и намират време за всичко. И това е нормално, защото не допускат друго отношение към тях освен внимание, внимание и пак внимание. Може да не са чак толкова умни или кой знае колко красиви, но имат самочувствието на Анджелина Джоли.

Обратното-жената какавида не се осмелява да си поръча дори кафето с онзи чар на героинята във филма, която си избира шампанското. Тя смирено се оставя на собствения ѝ мъж да изрежда недостатъците ѝ, без да ѝ даде дори дума в собствена защита. Вероятно тя е помогнала за това, когато му е споделяла, че е качила много килограми и дори още по-зле - накарала го е да повярва колко грозно седят роклите ѝ, колко ужасна е прическата ѝ и колко безформени са станали стъпалата ѝ. А мъжът не е нищо друго, освен едно огледало, което вижда онова, което му покажем! Мислите ли, че той ще ви съчувства – нищо подобно! Никой, абсолютно никой не обича да гледа дори бактерия под лупа, защото изглежда още по-чудовищна.

Точно обратното – дори да сте качили някое и друго килце демонстрирайте, че сега сте сто пъти по-секси и привлекателна. Каквото и да ви струва, наистина се погрижете за прическата и грима си като просто ползвате триковете на съвременната козметика и никога, ама никога не се критикувайте, освен в случай, че сте прехвърлили 101-я си рожден ден. Дори и тогава.

Точно както казва Айнщайн: "Ако фактите не ви харесват – променете фактите!"

Искате да бъдете забелязана – просто изтрийте калта, която толкова пречи да видят целия ви блясък, красота и изисканост – наистина го можете, и обърнете гръб на клишетата. Харесвайте се и се глезете, отстоявайте мнението си, смейте се и се забавлявайте, защото грижите така или иначе са си грижи и едва ли ще решите проблемите с овесен до земята нос. Просто си спомнете, че като малка всяка жена е искала да бъде принцеса и защо не – това ѝ е рождено право. Възползвайте се!

Автор: Светлана Видинска, info@tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Усмивка ( преди 11 години )
Наистина написаното е много позитивно и вярно!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Geri ( преди 11 години )
Деси ( преди 11 години )
Браво! Това е една от най-добрите статии,които са ми попадали скоро. Само истини написани на приятен за окото български!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Диво цвете ( преди 11 години )
СтефиСтеф ( преди 11 години )
ИЗВОДЪТ: ще бъдете секси ако се чувствате секси!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Алекс98 ( преди 11 години )
Хубава статия-адмирации за авторката :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар