IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да сте доволни от косата си винаги

19 март 2014 07 00

Всеки ден можете да постигнете перфектната прическа – вижте как

Блейк Лайвли Снимка: Reuters

Блейк Лайвли Снимка: Reuters

Няма как всеки ден да сте под вещите грижи на професионалисти, които винаги да ви дават съвети какво да направите с косата си във всеки лош за нея момент.

Това, което най-много може да ви помогне, е да се запознаете максимално със своите индивидуални нужди.

Ако не сте от късметлийките, които още със ставането имат супер свеж вид на косата си, има някои трикове, които ще ви върнат настроението на минутата. За повечето от тях дори не ви трябват инструменти.

1. Трябва да познавате собствената си коса.

Това е често срещан проблем при жените – използват грешни продукти за грижа и стилизиране. С помощта на правилния тип продукт, лесно може да постигнете каквото поискате с косата си. На първо място спрете да използвате продукта, който използвате до момента, ако не сте доволни от вида на косата си. Посетете компетентен фризьор, който да направи анализ на косата ви и да ви препоръча подходящи продукти за нея. Всяка година е добре да правите такъв анализ. В основата на грижите са подходящия балсам и шампоан.

2. Откажете се от един лош навик.

Много жени правят грешката сутрин да измият косата си, но да я оставят полумокра и да тръгнат по задачите си за деня. Това не е добра услуга за вида на косата ви – изсъхнала, към обяд тя ще увисне и ще загуби формата си, която е имала сутрин в полумокър вид.

Джесика Алба Снимка: Reuters

3. Винаги дръжте стилизиращ продукт под ръка.

Такъв продукт е сухият шампоан – той почиства и стилизира едновременно. Той е подходящ за всеки тип коса.

4. Укротете къдравата коса.

Ако искате да опитомите малко своята буйна къдрава грива, идеалното средство е овлажняващ спрей за коса. Напръскайте я, след което нанесете малко мус или гел. Не забравяйте, че не трябва да докосвате често косата си, докато е с толкова стилизанти върху нея – това може да я начупи.

5. Не подценявайте конската опашка.

Ако желаете да придадете по-стилен вид на косата си, може да използвате тази проста прическа, но да не подценявате факта, че всеки косъм трябва да е на мястото си. Заглаждането е основното изискване, а ако ползвате фиби, те трябва да са с цвета на косата ви.

Тейлър Суифт Снимка: Reuters

6. Ако желаете обем ...

Най-лесният начин да получите обем в косите, е като използвате лека пяна или лак за коса. Условието е да наведете главата си и да пръскате от разстояние върху суха коса.

7. Ако искате блясък.

Блясък в косата може да получите на момента, като я напръскате с лак за коса, но условието е да няма никакви други стилизиращи продукти върху нея. Лак за коса върху чиста коса – в противен случай тя ще стане лепкава и мазна.

8. Безжизнена коса.

Преди да излезете, обърнете главата си надолу и срешете косата с четка с естествен косъм, която преди това е била напръскана с лак за коса. След това изнесете силно главата си назад с лице към небето и прокарайте пръсти през косата си. Това прави косата жива, без да я лишава от обема ѝ.

Жизел Бюндхен Снимка: Reuters

9. Винаги трябва да имате план „Б“.

Когато трябва да присъствате на официално събитие, винаги подготвяйте идея и за още една прическа, ако в последния момент почувствате, че визията ви не ви носи комфорт.

10. Не превръщайте миенето в рутина.

Може би ще се изкушите в определен момент да миете косата си всеки ден, но два пъти в седмицата е златната класика за нейния красив вид. Излишното измиване може да лиши косата ви от ценни мазнини, които са необходими, за да я хидратират. След физически упражнения, просто използвайте сух шампоан. На следващия ден я връзвайте на хлабав кок на върха на главата и ще успеете да разредите измиванията.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Katnip ( преди 10 години )
Хубави съвети, но за съжаление не всеки има време да се занимава всяка сутрин с прическата си, особено ако трябва да стане в 6:30, за да може да стигне до работа. Излиза, че трябва да стана в 5:30, например, за да се занимая с косата. Ако искам да направя и упражнения, защото и те са препоръчителни... сещайте се :ДНа мен ми е интересен този сух шампоан, никога не съм ползвала, че даже и не съм го виждала.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
всички тези жени изглеждат сякаш сами си поддържат косата - всички знаем за какво става въпрос всъщност
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар