IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подсилите сухата коса през лятото?

18 юни 2014 10 30

С тази техника косата ви ще се преобрази

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лятната грижа за косата има своите особености, наложени от капризите на слънцето и солената вода на морето, както и хлора в басейните. Това лято забелязахме, че сплетените плитки в косите са особен хит. Тази прическа обаче изтощава косъма. И все пак не е ли по-добре да сплитаме плитки, пред това да ползваме всеки ден топлинни агресори като сешоар и преса за коса?!

През лятото най-често косата страда от сухота. Тази техника ще ви помогне да я запазите хидратирана и да се възстанови, ако има нужда.

Стъпка 1: Дълбоко подхранване, преди да влезете под душа.

Намажете сухата си коса с балсам за дълбоко възстановяване и я увийте в шапка за душ. Този балсам ще ви потрябва и по-късно. Подобно подхранване трябва да правите толкова често, колкото налага състоянието на косата ви. Ако е по-тънка и чуплива, правете го повече от веднъж в седмицата. Ако боядисвате косата си, използвайте балсам за боядисана коса, като го сменяте периодично. Това обаче може да помогне на цвета да падне по-бързо.

Стъпка 2: Дайте време на балсама да подейства, докато сте под душа.

Докато косата ви е под благотворното въздействие на балсама, погрижете се за тялото си – ексфолирайте се, епилирайте се. Самото нанасяне на шампоана върху косата трябва да става в продължение от 3 до 5 минути с масажни движения.

Стъпка 3: Изплакване.

Тази стъпка изглежда съвсем ясна, но има шанс да провали търсения ефект. Все пак, преди да нанесете шампоана, не забравяйте, че върху косата си сте имали балсам. Целта ви е да отмиете всичко много добре. Изплаквайте косата си дълго и се убедете, че нямате никакви остатъци по кичурите си. Пръстите ви трябва да „скърцат“, когато ги прокарвате по цялата ѝ дължина.

Стъпка 4: Отново повторете измиването с шампоан.

Този път се концентрирайте върху скалпа, където се отделя най-много себум. Там най-трудно се образува пяна, а това ще ви помогне да измиете много добре корените си. Избирайте шампоани, които са без сулфати. Винаги изплаквайте обилно.

Стъпка 5: Отново нанесете балсам.

Започнете от нивото на ушите и масажирайте косата си надолу до краищата ѝ. След това повторете стъпка 3.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Има си продукти за тези цели!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар