IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джинджифил за красота

15 юли 2014 05 14

Този корен ще ви помогне да имате по-хубава коса и кожа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Суперхраните са полезни за здравето ни и бързаме да ги включим в разнообразни форми в ежедневното ни меню. Но след като са толкова здравословни, логично е да имат същия ефект и върху косата и кожата ни.

Джинджифилът е тайната съставка на рецепти с пържени зеленчуци и ориз със зелено къри, но отдавна това е и съставката за някои от рутинните грижи за красотата и здравето на косата

Антиоксидантните и антисептичните свойства на джинджифила го превръщат в идеален за успокояване на гърлото и за лечение на изгаряния от слънцето. Така че този корен е не само чудесен за храната и за здравето ни, но и за красотата ни.

Джинджифилът спира действието на свободните радикали, които вредят на кожата и намалява възпаленията и раздразненията по кожата. Той помага за повишаване на кръвообращението на скалпа и така стимулира растежа на косата. Тъй като съдържа цинк, значително помага за хидратиране на самата коса.

Ако желаете да поддържате красотата си лесно и винаги в баланс, вижте как може да включите джинджифила в рутинните си грижи.

Маска за кожата
Джинджифилът помага на кожата да запази своята младост и да остане тонизирана. Може да използвате корена в маски за изсветляване на кожата и в случаи на хиперпигментация. Добре е да използвате джинджифил на прах. Смесете равни части сок от лимон и джинджифил и добавете мед, като объркате всичко, за да се получи гладка паста. Нанесете я върху кожата си и оставете да действа за около 5 минути. Измийте с хладка вода. За красива кожа използвайте тази маска два пъти седмично. Но ако желаете да се борите с пигментните петна, нанасяйте я всеки ден.

Разтвор за здрави стъпала
Тази рецепта прави чудеса за детоксикацията или за повдигане на имунитета. Около една и половина супена лъжица горчица на прах смесете с една чаена лъжичка настърган пресен джинджифил. Горчицата съдържа витамини А, К, С и Е. Те действат отлично срещу гъбичните инфекции. Напълнете голям съд с вода, за да потопите стъпалата си вътре. Добавете сместа с джинджифил във водата и оставете краката си да киснат в този разтвор най-малко за около 20 минути. Това оказва отличен прочистващ ефект за кожата ви от всякакви бактерии.

Спрей за коса
За да се преборите с разцепените или изтощени краища на косата си, просто пригответе спрей с разтвор от джинджифил. Смесете сок от краставица, кокосово и босилеково масло и сок от джинджифил. Пръскайте косата си с този разтвор преди да я изсушите. Той осигурява лесно разресване, предпазва косата от цъфтеж и запазва кичурите ви дълги и здрави. Може от тази смес да впръсквате и в корените, за да осигурите блясък и по-бърз растеж на косата.

Цъфтящи краища на косата, неравномерен тен на кожата и болки в стомаха – всичко това може да се коригира със сок от пресен джинджифил.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
доста е модерен този джинджифил напоследък - ще го изкарат лек за всичко!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар