IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да използвате блясъка за красотата си?

1 март 2014 09 50

Сияйните частици в различните продукти за красота придават вълшебен чар – вижте как да ги използвате

Christian Dior SS 2014 Снимка: Getty

Christian Dior SS 2014 Снимка: Getty

През зимата ни се иска да поддържаме част от блясъка на лятото и да сияем както отвън, така и отвътре. Гримът с отблясъци може значително да ни улесни поне в част от постигането на целта ни.

В зимния грим често присъстват златистите отблясъци и топлите цветове. И все пак има златни правила за грим, но има и правила за „златен“ грим. Разбира се, знаете, че не трябва да прекалявате с блясъка, че трябва да подчертавате красивите си черти с блясък, за да изпъкнат и да скривате недостатъците си, но ето как да поставите някои акценти в отделните зони, които искате да блестят деликатно.

Сенки

Блестящите сенки и очни линии имат много предимства – освежават образа ви и не изискват прецизност при нанасянето. Нанасяйте тези сенки с влажен апликатор – не се събират в гънката на клепача и не се разсипват по скулите, докато ги нанасят.

Пудра

Пудрата със светлоотразяващи частици трябва да придава на лицето свежест и здравословно сияние, а не блясък. За да избегнете последното, не я нанасяйте на Т-образната зона (особено, ако имате мазна кожа), в противен случай ще подчертаете недостатъците ѝ. Подчертайте само скулите, дъгата на Купидон (вдлъбнатината над горната устна) и нанесете малко под веждите.

Нокти

Ако имате светла кожа, избирайте лак със сребърни отблясъци. Ако сте с тъмна кожа – със златисти отблясъци. Тъмните отблясъци в лака визуално уголемяват нокътната плочка, затова преценявайте правилно какъв тон блестящ лак да нанесете.

Устни

Блестящите частици визуално уголемяват и устните. Може максимално да усилите ефекта, като нанесете върху червилото гланц с по-светли блестящи частици (златисти или сребристи). Ако имате плътни месести устни, добавете само малко блясък в центъра на горната и долната устна.

Тяло

За да имате съблазнителни блестящи сенки по кожата на тялото, а не по роклята си, нанасяйте пудрата или лосиона след като сте сложили дрехите си. Вариант е също да вземете вана с душ-гел с блестящи частици.

Коса

Блясък в косата може да ви осигури не лакът за коса, а нейната собствена способност да отразява светлината. През зимата косите изсъхват от въздуха в помещенията и от триенето във вълнените дрехи и шапки. Възползвайте се от грижата за хидратиране, като тя може да бъде с продукти, които съдържат светлоотразяващи частици. Те визуално изравняват повърхността на косъма и му придават сияние.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари