IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Профилактика против бръчки

2 април 2014 06 36

Какво може да направите, за да забавите белезите на възрастта?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Превенцията на бръчките е основна задача в грижата за кожата на лицето за всяка дама. Първите фини линии не ни плашат толкова, колкото когато забележим първите бръчки.

Но все пак започваме с подходящите продукти дори от по-рано. Има някои, които обаче трябва да присъстват с приоритет в козметичния несесер и в ежедневните рутинни дейности за поддържане на красотата ни.

Ето някои от най-важните продукти и практики, които е добре да извършвате редовно, за да се предпазите от ранна поява на издайнически линии по лицето ви.

1. Основа

Количество колкото грахово зърно от крема е достатъчно, за да се маскира всяка следа от възрастта ви. Нанесете основата, след като сте сложили от обичайния крем за грижа за кожата на лицето.

Основата запазва влагата в кожата и не позволява на грима да се размие през деня, а кожата изглежда свежа.

2. Ексфолиант

Винаги използвайте пилинг за чувствителна кожа на лицето, дори и вашата да не е такава. Повечето ексфолиращи продукти водят до зачервяване на кожата, защото неусетно търкате по-силно. Редовното ексфолиране ще запази тена на кожата равномерен.

3. Маска за кожата около очите

Използвайте често такава маска. Тя овлажнява тази нежна зона, което я предпазва от появата на фини бръчици или задълбочаването им. Маската за около очи е достатъчно да действа за около 15 минути.

4. Термална вода

Винаги носете в себе си от този козметичен продукт. Пръскайте върху лицето си, когато се почувствате уморени или когато усетите кожата си суха. Овлажняването веднага ще подейства благоприятно върху фините бръчици, а това ще предпази кожата от по-нататъшно задълбочаване на линиите по нея.

5. Упражнения

Ако не намирате време или не искате да правите гимнастика за лице, просто сложете главата си между коленете за една минута. Когато се изправите, лицето ви ще бъде с лека руменина и освежено от притока на кръв в кожата му. Зачервяването отшумява в рамките на няколко секунди, но блясъкът остава за по-дълго.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )