IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да запазите кожата си по време на полет?

15 юли 2014 13 32

Хидратиране и ексфолиране са двете задължителни стъпки преди и след полета

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ваканцията е всичко, което искате в този сезон от годината. През лятото много от вас се опитват да намерят време за малко бягство до някой приказен рай край морския бряг или екзотична дестинация в Изтока. Но преди слънцето, чудесната храна и почивката ви предстои полет.

Въздухът в самолета е много сух, което налага постоянното хидратиране и освежаване преди, по време на и след полета. Благодарение на няколко семпли съвета, ще съхраните балансирана и спокойна кожата си в тези необичайни за нея условия.

Грижи за сухата кожа

Въздухът в самолета е с ниска влажност, а оказаното върху кожата налягане допълнително може да причини неприятни промени в състоянието ѝ. Най-лошото нещо, което може да направите за нея в този момент, е да я пръскате с термална вода. Водата в дълбоките слоеве на кожата веднага ще потърси хидратацията, която ѝ подавате отвън и ще търси път към повърхностните слоеве. Но от друга страна, сухият въздух ще помогне за по-бързото ѝ изпаряване. Това ще дехидратира допълнително кожата.

Вместо това, може да направите следното: нанесете овлажняващ крем за лице с SPF точно преди полета. Той ще уплътни кожата и ще съхрани хидратацията ѝ. За допълнителна сигурност, преди този крем, нанесете върху кожата хидратиращ серум за лице.

Ако изпитвате нужда да третирате кожата си с козметика по време на самия полет, може да нанесете още от хидратиращия крем и да пиете повече вода, за да хидратирате отвътре организма.

Според някои специалисти, когато сте на такава височина над земята, дори и през прозорците проникват ултравиолетовите лъчи. Това налага да имате задължително слънцезащитен крем и да използвате сенника, за да не се излагате на слънчевите лъчи, преминаващи през прозореца.

Как стои въпросът за тези, които имат мазна кожа?

Както сухият въздух в самолета може да дехидратира кожата, така може да доведе до повишено производство на себум от мазната кожа. Това се случва, защото кожата, заплашена от дехидратация, веднага увеличава самозащитата си. Повишеният себум създава благоприятна среда за развитие на бактерии, които може да станат причина за възпаления. Добре е да носите в себе си матиращи кърпички за лице, с които да попивате лъскавината по кожата си по време на полет.

Веднага след полета, трябва да ексфолирате кожата си с нежен почистващ ексфолиант. Изплакнете и нанесете хидратиращ серум за лице. На следващия ден може да си направите хидратираща маска за лице, която да съдържа витамин С, хиалоуронова киселина, които да възстановят хидратацията. Това ще помогне да върнете баланса ѝ и да възстановите свежестта ѝ.

Не забравяйте, че за да съхраните хидратирана и свежа кожата си, са ви необходими преди всичко и подходящите за нейния тип продукти.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
ако полетът е час и половина, какво толкова може да ни навреди?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар