IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да знаете за детоксикиращите напитки

24 април 2014 05 16

Фактите, които ще ви помогнат в избора на подходяща напитка

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Детоксикиращите напитки са далеч по-полезни от всички видове „готови“ натурални сокове или пък газирани напитки.

Ползите от тяхната консумация са няколко. На първо място те ускоряват метаболизма, освежават кожата и помагат в борбата с нежеланите килограми.

Ако вие самите сте фенове на детоксикиращите напитки, със сигурност трябва да прочетете петте жизненоважни насоки, с чиято помощ ще може да извлечете максимума от това, което консумирате:

1. Червени сокове. Сокът от нар съдържа голямо количество антиоксиданти, както и елагова киселина, която подпомага детоксикацията на черния дроб. Сокът от цвекло пък е известен в китайската медицина като очистител на кръвта. Наскоро пък е установено, че цвеклото увеличава атлетичната издръжливост. Приемайте този вид напитки в умерени количества.

2. Зелен чай. Той изобилства от антиоксиданти, известни като катехини. Изследвания показват, че зеленият чай може да помогне за намаляване на мазнините в коремната област, както и да намали риска от меланом.

3. Течни зеленчуци. Ако наистина искате да влеете в тялото си много витамини и антиоксиданти, то зеленчуковите смутита са чудесен начин да го направите. Зеленчуците в течна форма помагат за унищожаване на свободните радикали, а техните хранителни вещества се усвояват по-бързо в кръвта. Кейл, спанакът и други листни зеленчуци съдържат полифеноли и каротеноиди – антиоксиданти, които помагат за предпазване от вредното въздействие на слънцето.

4. Вода. Във водата се съдържат 0 калории, което я прави най-подходящата напитка за всяко време от денонощието. Често хората бъркат жаждата с глада, затова е добре да пиете достатъчно количество течности всеки ден. Водата също така отмива токсините от вашата храносмилателна система. Колкото по-малко токсини остават в организма, толкова по-малко щети ще нанесат те върху вашето тяло.

5. Ферментирали напитки. Токсините са водеща причина за възпаления в тялото. Когато възпалението се случва в храносмилателния тракт, то може да доведе до подуване на корема. Пробиотиците, открити в киселото мляко, може да успокоят корема и да предотвратят здравословни проблеми. Консумирайте ферментирали напитки като кефир, комбуча или чай. Това също така може да увеличи вашия имунитет.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
а ферментирали ябълки може ли да консумираме? под формата на ракия? хахахах
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар