IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жегата ни прави раздразнителни

23 юли 2012 06 00

Недоспиване, потене в офиса и дехидратация скапват настроението ни през лятото

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Юли месец за кратко превърна страната ни почти в пустиня. Не буквално, разбира се, но въздухът е горещ и сух и колкото и да си мечтаехме през януари за топлина, сега я проклинаме. Да не говорим, че вече има и температурни рекорди в по-южната част на България.

Няма съмнение, че всички обичаме слънцето. Но когато пече жарко, а ние се потим в офиса, ни се струва някак нечестно. Искаме го, когато сме на морето и почиваме. И по тази причина и куп други се усеща някакво раздразнение във въздуха.

Ученини от Училището по медицина към северозападния университет Файнберг са направили редица изследвания, които да намерят зависимост между настроението и поведението ни и жегите. Оказва се, че хората са доста по-агресивни и начумерени именно, когато трябва да се радват на хубавото време.

Причината се крие и в системното недоспиване нощем и дехидратацията на тялото, която все още е проблем при много хора.

Така че, ако като цяло сте по-темпераментни, гледайте да имате до себе си студено питие или купче лед, за да охладите страстите, които за съжаление, по-често са негативни при температура над 36 градуса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари