IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йога митове, на които трябва да спрете да вярвате

15 март 2016 06 00

Вижте Топ 5

Снимка: Twitter

Снимка: Twitter

Около йога практиката има много погрешни схващания, които е добре да бъдат разсеяни веднъж и завинаги. Много хора гледат на йога като на нещо скучно или твърде трудно, което не е за тях и категорично отказват да заемат асана (поза) кобра или гледащо надолу куче.

Ето и 5-те най-основни заблуди за йога, на които веднага трябва да спрете да вярвате:

Мит: Човек трябва да бъде гъвкав, за да прави йога

Вероятно една от най-основните причини хората да не смеят да посетят йога клас е защото смятат, че не са достатъчно гъвкави и че няма да могат да направят нито едно упражнение. Също като всяко друго умение, йога изисква практика и колкото по-често ходите, толкова по-гъвкави ще ставате. Ако наистина сте притеснени от липсата си на гъвкавост, започнете индивидуални йога класове с инструктор, който работи с начинаещи.

Мит: Трябва да бъдете слаби, за да правите йога

Това е друг вреден мит. Човек може да прави йога независимо от своето тегло и размери.

Мит: Йога нито е спорт, нито е истинска тренировка

Истината е, че йога се фокусира върху спокойните, плавни движения, насочени към трениране на тялото и ума, но има много видове йога като горещата, при които се изразходва много енергия и са наистина физическо предизвикателство, понякога по-трудно и от фитнеса. Не забравяйте, че йога ще подобри вашата сила, гъвкавост и баланс, което значи, че тя е отлична добавка към кардио тренировките.

Мит: Йога е свързана с определена религия

Въпреки, че йога възниква в Индия и е силно свързана с будизма и хиндуизма, все пак тя е светска в днешно време. За някои хора тази практика може да бъде духовна или религиозна, но за вас тя може да бъде фокусирана изцяло върху физическото ви състояние.

Мит: Йога не е подходяща за мъжете

Точно обратното, всъщност йога е създадена от мъже преди хиляди години. Но с течение на времето много мъже се отказват да я правят, позовавайки се на своята липса на гъвкавост. Въпреки това през последните години, все повече и повече мъже, включително и много професионални спортисти и известни личности признават ползите от йога.

Адам Лавин; Снимка: Men's Health

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари