IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 100 хиляди души пребориха диабета с... мазни меса

1 юни 2016 10 50

В Англия обявиха война на препоръките на Здравната служба

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Повече от 120 000 англичани, страдащи от диабет от втори тип, се опълчиха на официалните препоръки за хранене на здравната служба на Острова, които до голяма степен се припокриват и с препоръките на Световната здравна организация по темата.

„Бунтовниците“ са приели да спазват диетичен план, изготвен от популярен форум на диабетиците. Над 80 000 от доброволците зарязали препоръчания нискомазнинен и високовъглехидратен режим и 10 седмици по-късно се похвалили със значителен спад на кръвната захар.

Те започнали да се хранят с продукти с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на скорбяла. Приемали и наситени мазнини от маслини, ядки.

80% от тези 120 000 души дори отслабнали. Всеки десети свалил средно 9 кг.

Една пета от свалилите кръвната захар дори са спрели медикаментите, с които са борили диабета.

Здравната служба във Великобритания препоръчва хората да контролират кръвната си захар с високовъглехидратна и нискомазнинна диета. В нея влизат предимно зелени зеленчуци. Една пета от храната за деня трябва да е от пресен плод или зеленчук. Препоръчва се нисък прием на протеини и още по-малко млечни продукти.

Диабетиците бунтовници започнали да се хранят в разрез с препоръките и в менюто им месото и месните продукти станали основна част. Мазнините вече не били тема табу, а основна част от храненето.

Причината за промяната в кръвната захар се дължи на това, че продуктите, приемани преди това от диабетиците, са основно въглехидрати. А това означава, че тялото, обработвайки ги, ги превръща в крайна сметка в захари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари