IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ернестин Шепърд на 80: Най-старата културистка в света

4 юли 2016 10 20

Твърди, че не взема никакви добавки

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Макар и винаги да се е радвала на хубавата си фигура, Ернестин Шепърд не е харесвала фитнеса. Предпочитала е да се излежава на дивана си и да спазва строги диети.

Бившият модел е прехвърлила 50-те години, когато осъзнава, че спортът може да стане част от живота ѝ.

Днес тя е на 80 години и е включена през 2010 г. в Книгата рекордите на Гинес като най-възрастната тимбийлдърка, отбелязва Yahoo.Beauty.

От много години афроамериканката става много рано сутрин, за да пробяга всекидневните си 16 километра, след което се отправя и към спортната зала. Там времето ѝ минава в свободни упражнения.

И макар да е на такава сериозна възраст, Шепърд продължава да се радва на чудесната си спортна форма.

С помощта на сестра си – Милдред Блекуел, се запалва по фитнеса. Всичко станало, когато двете пробвали дрехи в магазин и забелязали, че телата им са изгубили някогашната си хубост. Решават да влязат във фитнеса.

Днес нейната сестра не е сред живите, но Ернестин продължава да спортува усилено. Отдавна си е намерила треньор, а на късните 71 години се явява и на първото си участие по бодибилдинг.

Вече самата тя тренира възрастни хора.

Освен фитнес упражненията, тя много ходи пеш, бяга. Взела е участия в девет маратона. И въпреки че спортува усилено, внимава с храната. На ден приема по около 1700 калории.

Диетата ѝ включва белтъци, печено месо и зеленчуци. Ернестин уверява, че не приема никакви спортни добавки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари