IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Храните и напитките, които ще освежат дъха ви мигновено

18 януари 2017 09 20

Вижте 7 идеи по темата

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Има няколко храни и напитки, които могат да освежат дъха ви почти мигновено и то по един напълно естествен начин. Все пак грижете се за хигиената и общото здраве на устната си кухина и имайте предвид, че лошият дъх може да е намек за здравен проблем.

Ето и какво да опитате, ако имате нужда да освежите дъха си бързо:

1. Пийте вода

Водата държи тялото ви хидратирано и буквално действа като ароматизатор за дъха. Пиенето на вода помага за отмиването на миризмите, които са причинени от бактериите в устата, които виреят още по-добре в по-суха среда. Така че увеличете дневната си консумация на вода, така че по езика ви да се задържат по-малко хранителни остатъци. Това, в съчетание с правилната грижа за зъбите и устата, намалява шанса да имате лош дъх.

2. Кисело мляко с пробиотици

Повечето кисели млека с пробиотици (обогатени с пробиотични бактерии) помагат за баланса в устната кухина и един вид освежават дъха. Някои фирми дори вече правят пробиотични таблетки за смучене.

3. Зелен чай

Изследванията показват, че в зеления чай се съдържат полифеноли, които освежават дъха естествено. Освен това те предотвратяват кариес и се борят с някои видове рак на устата, като насърчават усилията на човек за отслабване.

4. Дъвка или ментови бонбони

Дъвките, които съдържат ксилитол (захарен алкохол) създават едно хлъзгаво покритие върху зъбите и венците и така ги предпазват от задържане на бактерии.

5. Сурова червена чушка

В червените чушки се съдържа витамин С, който също помага в борбата с лошия дъх. Яденето на сурова червена чушка (може и броколи) намалява бактериалните популации, свързани с миризмата в устата.

6. Ябълка

Хапвайте по една сурова ябълка на ден, ако искате да запазите дъха си приятен. Този плод неутрализира неизбежните миризми в устата.

7. Дъвчете билки

Можете да се борите с лошия дъх и като сдъвчете няколко листа чаено дърво, мащерка, риган, карамфил, канела или кардамон. Може да пробвате също и с магданоз, босилек и мента.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари