IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да влезем във форма след празниците – част 3

28 декември 2017 11 40

Още една доза предложения за перфектно тяло

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

След като ви накарахме да поспортувате навън, в днешния материал за идеи за влизане във форма след празниците ви предлагаме спорт на закрито. В днешните ни предложения сме подбрали занимания, които ще повдигнат тонуса, ще ускорят метаболизма ви и с които ще избегнете виелиците и снежните дни.

Предложение 1: плуване

Плувайте за здраве, плувайте за тонус и за красиви тела. Има поне 4 стила, в които може да плувате, така че ако владеете само част от тях може да си поставите като новогодишна цел да усвоите някой от останалите стилове. Никога не може да знаете кога добрите умения в басейна ще ви превърнат в герой, така че – плувайте! Не на последно място плуването ще ви отпусне, ще ви тонизира, ще повдигне настроението ви. Плуването е един от препоръчителните спортове за деца и юноши, затова може да плувате заедно с детето до вас (син/дъщеря/племенник/съсед) или с детето във вас самите. А за всички дами – плуването може да съчетаете отлично със спа процедури, които да посетите заедно с най-добрата си приятелка или с които да се поглезите с любимия.

Предложение 2: фитнес

Фитнесът е едно от най-популярните занимания на закрито в последните години. За добро или лошо влизаме във фитнеса в навечерието на лятото или през януари недоволни от резултатите след Коледа. Затова ние ви съветваме – фитнесът не е занимание от ден до пладне! Ако доскоро сте посещавали редовно.... или поне относително редовно (1-5 пъти в месеца) фитнес залата, не се спирайте и през декември. За да имате реални резултати от фитнес заниманията ви – те трябва да бъдат постоянни, така ще постигнете тялото, към което се стремите. За да поддържате формата си и през празничния месец, опитайте се поне веднъж в седмицата да посещавате залата, а през останалото време ходете повече – навън, изкачвайте стълби (нека асансьорът във входа ви излезе в отпуск), клякайте за събуждане.

Предложение 3: йога

Йогата не е спорт, който се харесва на всички, но в залите в големите градове вече може да избирате между много разновидности на йога занимания – от по-спиритуална йога – мандала, или динамичната ащанга йога. С йога заниманията ще се разтегнете, може и да се поизпотите (ако изберете от физически натоварващите йога занимания) или да уравновесите чакрите и усмирите демоните в себе си със спиритуална йога.

Предложение 4: Скуош/бадминтон

Скуошът е подходящ за изгаряне на много калории за кратко време. Един час скуош определено ще ви изцеди и изпоти. Ако сте любители на тениса това е алтернативно и доста по-натоварващо занимание, с което може да предизвикате себе си и тенис партньора си между празниците. Основният недостатък е липсата на достатъчно зали, в които да „разцъквате между четири стени“. Бадминтонът е спорт, да, спорт и то доста добре развит. Ако някога като дете сте обичали да играете на федербал и искате да си припомните детските занимания може да се пробвате в зала за бадминтон... Е, ако в града ви няма подобна (залите за бадминтон са кът в страната) може да разцъкате пред блока, като преди това разчистите снега – така ще имате двойно натоварване – от почистването на снега до играта на федербал.

Предложение 5: бокс

Това предложение е и новогодишното обещание, което авторът на статията си поставя. Ако искате да се стегнете, тонизирате, да излеете агресията (срещу многото храна, шумните компании и далечните роднини, с които сте изпълнили декемврийското си ежедневие) боксът е вашето решение. За него ви трябва добър треньор и зала (все по-често вече може да се запишете на бокс в спортните центрове в страната) и 60 минути време на разположение. Обещавам ви, че ще излезете от залата тотално пречистен от токсините, лошите мисли, а на другия ден ви очаква страхотна мускулна треска.

И накрая ще завърша с едно алтернативно предложение – спорт у дома. За да спортувате у дома не ви е нужно много – шалте, гирички, идеи за упражнения, подходяща музика и желание. Упражненията може да си изтеглите през интернет, пуснете си подходяща ритмична музика, освободете си пространство за тренировка и отделете час за себе си – ще се раздвижите и ще се чувствате много много по-добре.... а и несъзнателно ще освободите/разчистите стаята, в която ще правите упражнения – с един удар, два заека.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари