IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесно, вкусно, полезно!

24 май 2019 05 00

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

В последно време забелязваме доста промени в представите за здравословен начин на живот. Появата на алтернативните движения в храненето като веганството, кето диетата и други специфични режими отвориха вратите за много дискусии по темата кое е полезно и кое – не.

Всеки от нас има специфични предпочитания за това как да полага грижа за себе си. Вместо да търсим разделение между индивидуалните режими, нека се фокусираме върху тези, които ни обединяват, независимо от възраст, диета и степен на физическа активност. Това са плодовете и зеленчуците – необорими шампиони в категорията на полезното.

Един страхотен начин да си набавим нужните вещества от тях са прясно изцедените сокове или фрешове. По този начин, една чаша може да ви осигури витамини от плодовете и минерални соли от зеленчуците, без да броим индивидуалните ползи от различните компоненти.

Някои са на мнение, че използването на електрически сокоизстиксвачки не е добър подход, с оглед разграждането на витамините при контакт с метални повърхности. От друга страна, добрата, стара сокоизстисквачка е минала през впечатляващо технологично развитие, за да можем да извличаме максимума и да превърнем пиенето на прясно изцеден фреш в лесен и здравословен навик. Напредъкът при новите класове уреди засяга и този проблем, използвайки метали, които минимално да взаимодействат с компонентите на сока.

Една от последните иновации в света на соковете е бавносмилащата сокоизстисквачка, която както името издава, се основава на смилането на съставките. Този тип уред разтваря клетките на съставките, извличайки хранителните вещества по изцяло нов начин, включително и от листни зеленчуци и ядки. С този похват, машината изцежда максимално количество и предоставя по-гъст и по-богат сок.

Този тип сокоизстисквачки също така позволяват по-бърз процес на работа, благодарение на уголемената захранваща тръба. Повече сок за по-малко време с минимални приготовления звучи като добро предложение за тези, които вече имат този навик или обмислят да започнат нещо ново.

Последното предимство, но не по важност, е липсата на цедка в бавната сокоизстисквачка, което прави процеса на почистване толкова лесен, че дори няма нужда от използването на четка.

Правенето на прясноизцеден сок в домашни условия е лесно и бързо, а възможностите за комбинации са безкрайни. Сега е моментът да се върнете към тази традиция, а ако не сте опитвали преди – експериментирайте и се наслаждавайте на чистата енергия от любимите си плодове и зеленчуци, дори и ядки!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари