IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отслабвайте със сирене

16 ноември 2011 08 20

Нови изследвания потвърждават, че млечните продукти намаляват нивата на „лошия холестерол“

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Учени от Копенхаген потвърдиха онова, което е известно (поне у нас) от доста време насам. От сиренето и кашкавала действително се слабее, въпреки че това да продукти, съдържащи животински мазнини.

По принцип, диетолозите отдавна препоръчват да се ограничават всички животински мазнини (като маслото), за да се намали холестеролът.

Резултатите от проучването обаче показали, че двата млечни специалитета изобщо не са толкова вредни за здравето на сърцето, и не трябва да се поставят в една и съща категория с маслото – даже напротив – понижават нивата на „лошия холестерол".

Има обаче един тънък момент, ако решите да се подложите на високомазнинната диета – тази, при която се консумират само продукти с високо съдържание на мазнини, като сирене, кашкавал, мляко, месо и ядки, то в никакъв, ама никакъв случай, не трябва да я комбинирате с въглехидрати.

Което означава, че трябва да забравите за белия хляб, тестените продукти и картофите.

Искате да слабеете със сирене – яжте го като самостоятелно ястие – не като добавка, или най-много в комбинация със зеленчуци.

Автор - снимка

КоментариКоментари