IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Странните неща, които насърчават отслабването

18 март 2014 15 50

Имате повод за радост, защото едно от тях е шоколадът!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато човек иска да отслабне, има две неща, върху които той трябва да се съсредоточи. Това са здравословното хранене и физическата активност. Няма значение дали човек ще реши да следва някоя известна диета или сам ще състави свой собствен режим на хранене. Важното е той да е съобразен с основните принципи на здравословното хранене, подпомагащо отслабването.

Физическата активност, изразена във фитнес упражнения или някакъв друг вид тренировки, също е от основно значение, когато човек иска да свали определен брой килограми. Въпреки това съществуват още странни неща, които също биха могли да насърчат вашето отслабване. Ето и кои са те:

1. Мирисане на мента.

Редовното мирисане на мента може да помогне за намаляване нивата на глада. По този начин човек приема по-малко калории и съответно отслабва, показва проучване от декември миналата година.

2. Вашите съдове – ако са в правилния цвят!

Скорошно изследване установи, че с помощта на червени чинии, купи и чаши вие ще се храните по-малко. Ако вашата цел е да отслабнете, най-добре да подновите единия от комплектите си за хранене.

3. Плащане в брой.

Според проучване, проведено през есента на миналата година, когато човек плаща в брой, той е по-склонен да си купува здравословна храна. Дори да ви се струва по-лесно да плащате със своята карта, за хранителния магазин задължително си пригответе банкноти.

4. Шоколад.

Проучване от ноември миналата година показва, че консумацията на сладки неща се свързва с по-ниски нива на мастна тъкан. И макар че няма причинно-следствена връзка, защо да не се възползвате? Все пак залагайте на черния шоколад и то в умерени граници.

5. Температурата в спалнята.

Намаляването на температурата през нощта може да ви помогне да отслабнете. След проведен експеримент станало ясно, че участниците, които спели на 19 градуса изгорили 7% повече калории.

6. Вашето бюро.

Ако работното ви място е чисто и подредено, вероятността да се спрете на здравословна храна е много по-голяма, сочи скорошно изследване. Освен удобство и добро впечатление, което оставяте у колегите си, подреденото бюро ви помага и да отслабвате.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )