IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет фактора, които помагат за отслабването

22 април 2014 05 20

Невинаги храната помага да отслабнете – нужно е да сте в мир със себе си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето програми за отслабване включват режим на хранене и на физически упражнения, но често резултатите не са задоволителни. Така е, защото липсва някоя ключова съставка на комбинацията от фактори. Фокусирайки се върху емоционалните, менталните и духовните аспекти на процеса, може да постигнете наистина трайни резултати в загубата на теглото. Ето петте фактора, за които всъщност трябва да следите, ако желаете да постигнете дългосрочни цели в тази област и които нямат нищо общо с храната.

1. Представяйте си визията си, когато сте слаба.

Трябва да имате ясна представа какви резултати искате да постигнете. Ако трябва, напишете ги на лист, направете си фотоколаж или друга творческа изява, която да ви помогне да поддържате тази представа в мислите си. Визуализацията е важна част от пътя към постигането на целта. Това е съществена част от тренировките на спортистите, които винаги си представят победата преди старта. Когато позволите на ума ви да стигне до тази представа, тялото ще го последва бързо.

Визията ви може да изглежда така: аз съм слаба, силна и гъвкава и всеки ден работя за това. Имам повишена енергия и положително настроение. Предизвикателствата са моят мотив за развитие.

2. Практикувайте позитивизъм.

Отнасяйте се към себе си като към скъпоценност. Когато сгрешите, прощавайте си. Здравословните мисли са в основата на добрите резултати. Вместо да мислите за слабите си страни и недостатъци, благодарете за тях. Така ще избегнете повтарянето им и ще създадете подход към нещата от живота, който се характеризира със спокойствие. Това ще ви отдалечи от стреса, който е една от основните причини за напълняването.

3. Развийте духовността си.

Философският поглед върху нещата от живота помага да преминавате по-лесно през трудните етапи. Трябва да имате на какво да се опрете, когато сте изправени пред проблем и имате нужда от помощ. За някои хора това включва ходенето на църква или четенето на книги за психология. Ангажираността ви с менталното ви здраве е в пряка връзка с теглото ви.

4. Приемете страховете си.

Всяка бариера е възможност за растеж. Вместо да се боите от проблемните ситуации, прегърнете страховете си и им благодарете, че са в живота ви и че ви помагат да се развивате. Страхът само храни чудовището на неувереността. Една от стратегиите да преборите страха, е да го признаете. По същество, това, за което мислите, се превръща в реалност. Когато мислено съборите една стена, в реалността се отварят няколко врати и възможности за лично израстване. Това променя самочувствието ви и ви вдъхва нови сили за още постижения.

5. Тренирайте умението си за избор.

Често позволяваме на други хора да влияят върху настроението ни, като се изгубваме в негативни мисли, които водят до нездравословно поведение (често с храна се опитваме да заглушим тези мисли). Всеки от нас обаче може да избира да не се ангажира с нечии други мисли и по този начин да спре да предизвиква саморазрушение у себе си. Това ще ви спаси от самодеструктивното поведение. Някои от методите да се справите с деструктивните състояния са да слушате музика, да тренирате на открито, да се отдадете на изкуството...

Помислете какви начини ви помагат да се справите с негативните мисли или копирайте стратегии на други хора, които успяват да мислят винаги позитивно. Така ще се самоопознаете по-добре и ще знаете как да се мотивирате, когато имате нужда. OK, може да изядете една пица след лош ден в офиса, но това не е повод за драма, която да ви тласне към дъното.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )