IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елементарни трикове за намаляване на талията

14 декември 2014 13 24

Превърнете ги в начин на живот!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Забравете за фитнес залите и груповите тренировки – трябва ви много по-малко усилие и средства, за да влезете във форма преди празниците, твърди Иън Рейце, един от организаторите на буткемпа за отслабване – Prestige Boot Camp. Той разкрива интересни неща за хранителните навици на хората, които могат да доведат до затлъстяване и други здравословни проблеми.

„Хората опитват да ограничат храната си през ноември и декември, за да могат да хапват на корем по коледните и новогодишни празници. После отново минават на екстремни диети, но това е грешно и ненужно. Човек може лесно да гори по 500 калории на ден и то без да се поти в залата с треньор или група. Достатъчно е да вървите два пъти по 20 минути на ден или да влачите пълни с покупки торби между 30-60 минути и резултатът няма да закъснее“, категоричен е експертът.

„Може да правите някакви упражнения през деня и да изгорите не повече от 100 калории. В края на седмицата изразходеното ще е равно на час джогинг“, обяснява Иън.

Освен разходките и пазаруването Рейце препоръчва и намаляването на алкохолния прием. Чаша вино (250 мл) съдържа 185 калории и макар да е разрешена в много диети, с питието трябва да се внимава. За да изгори тези празни калории, една жена трябва да върви поне 35 минути или да носи покупки 20 минути.

Експертът е на мнение, че две чаши алкохол седмично е максимумът, който и двата пола трябва да си позволяват.

Важно правило е да се яде на 2-2.30 ч. Така кръвната захар стои в норма и няма да има пристъпи на глад и съответно на преяждане. Подбирайте внимателно с какво да запълните корема си!

„Ако изядете 400 калории под формата на зеленчуци, стомахът ви ще е сит и пълен. Ако изядете същия брой калории под формата на пилешко месо, ще е наполовина празен“, твърди Иън.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари