IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Треньорите на звездите разкриха как се ваят секси форми

10 юли 2015 10 24

5-те най-ефективни трика за отслабване

Снимка: Esquire

Снимка: Esquire

Холивудските звезди открай време предизвикват завист с невероятните си тела. Голяма част от тях се кълнат, че не са лягали под скалпела, за да изглеждат по този начин и повтарят, че не се подлагат на мъчителни диети.

Как тогава успяват да изглеждат толкова секси? Отговорът на този вечен въпрос издадоха техните треньори и диетолози.

Ето и 5 сред най-ефективните и лесни за следване трикове:

1. Задължителна закуска

Треньорът на Дженифър Лопес и Пенелопе Крус – Гънър Петерсън разкри, че неговите клиентки не започват деня си без закуска. Той съветва да се хапва до 30 минути след ставане, като препоръчително е храната да съдържа повече протеини. Например: чаша овесени ядки, резенчета пресен плод и няколко бъркани яйца. Тезата му е подкрепена от куп изследвания, доказващи, че закусващите хора поемат по-малко калории през деня и по-рядко се поддават на различни калорични и вредни изкушения.

2. Намаляване на „белите храни“

Белите храни като хляб, паста, тестени сладки изделия и ориз съдържат не само повече въглехидрати, а и много захар. С приема им тялото започва да гори захарта и така останалото се трупа по формите във вид на мазнини. Треньорът на Камерън Диас – Теди Бас обясни, че неговите клиентки веднага свеждат до минимум приема на подобни продукти, когато искат да се вталят за определена роля или събитие.

3. Ядат определени плодове и зеленчуци

Динята, марулите, краставиците и зелето имат малко калории, но съдържат много вода и подуват корема. По тази причина експертът по хранене Кари Уайът (сред клиентите ѝ са Денис Ричардс и Фърги) препоръчва да бъдат заменени със зелен боб и аспержи, които засищат и имат голямо количество фибри. „Те са по-хранителни от други зеленчуци, съдържат полезните фибри и се обработват по-бавно от организма“, каза Уайът.

4. Малки закуски през няколко часа

Според много експерти основните хранения за деня трябва да бъдат три (закуска, обяд и вечеря). Треньорката Валери Уотърс обаче препоръчва между тях да има леки закуски в размер на 150-200 калории, които да поддържат метаболизма, да държат в норма кръвната захар и да не водят до прегладняване, последвано от преяждане. Достатъчно е през 2-3 часа да хапвате плод, обезмаслено кисело мляко или 25 грама сурови ядки.

5. Люти храни

Звезди като Анн Хатауей и Лив Тейлър добавят люто към храната си, което убива апетита, засилва метаболизма и подпомага горенето на калории. Най-полезни са лютите чушки (лютия червен пипер, сос или екстракт от люта чушка), които съдържат веществото капсаицин. То помага в изграждането на кафяви мастни клетки, които обработват складираните мазнини в белите мастни клетки/тъкани и по този начин подпомагат загубата на тегло.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари