IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стоенето прав по 3 часа на ден е равносилно на 10 маратона

4 юли 2014 14 00

Малките усилия раждат големи резултати

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако ви е трудно да се посветите на упражнения и поне час в залата няколко пъти седмично, то не се тревожете. Можете да поддържате мускулите, здравето и формата си само като стоите прави по три часа на ден, твърди д-р Майк Лузмор, консултант по спорт и медицина.

Препоръките на специалистите са да отделяте поне час пет пъти седмично, за да спортувате. Но това е непосилно за много хора, заради динамичния и напрегнат начин на живот.

Оказва се, че във Великобритания едва 7 % от мъжете и 4 % от жените спазват това „златно правило“. Д-р Майк обаче е на мнение, че дори малки усилия като стоенето прав са достатъчни, за да направят големи промени.

„Искам хората да осъзнаят, че дори с малко физически активности, които не се вписват в общоприетите препоръки, хората могат да постигнат нещо. Дори стоенето прав е добре за вас!“, каза специалистът в предаването „Today“ по BBC 4.

„Сега съм прав и използвам малка част от мускулите си. Ако стоя така по три часа на ден, което и правя, докато работя, все едно съм участвал в десет маратона в рамките на година“, уверява лекарят, който се е грижил за здравето на английските боксьори по време на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

„Това малко усилие значително ще помогне на здравето ви, като намали риска от сърдечни болести, холестерола и дори ще ви помогне да отслабнете“, каза Майк.

Сред другите начини постепенно и „безболезнено“ да се раздвижвате е, като се откажете от асансьора и ескалатора и изкачвате редовно стълбите или просто ако паркирате колата си по-далече със 100-200 метра от мястото, на което сте се отправили. Ако ползвате градския транспорт, просто слизайте 1-2 спирки по-рано и вървете пеша.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Да, бе, да. Единственото сигурно нещо в резултат на стоенето е разширени вени. Ако това за 10-те маратона беше вярно, всички учители щяха да са супер фит.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )