IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шокиращата истина – можем ли да я преглътнем?

16 март 2012 13 00

Кои тайни на любимия можем да простим?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако мотото "да бъдем напълно откровени един с друг" е в основата на връзката ви, бъдете нащрек. Зад тази фраза, доста по-често, отколкото си мислите, се крият неизказани факти, които могат да създават ужасни поражения на отношенията ви. Предлагаме ви няколко съвета, как да реагирате по-адекватно, в случай че любимият реши да ви изненада с евентуална съкрушителна изповед.

„Имам херпес, но не е от теб"

Това не означава непременно, че ви е бил неверен и че трябва да скъсате с него! Може херпесът да му наследство от по-разюзданото му минало или от началото на връзката ви, когато все още отношенията ви не са били съвсем сериозни. При всички положения щом ви споделя за проблема, той се чувства уязвим и засрамен. Не се опитвате да разнищите цялата история около възникването на полово предаваната болест, а по-добре започнете да използвате презервативи, докато той се излекува напълно.

„Ще напусна работата, за да търся себе си"

Попитайте го как мисли, че този авантюризъм ще се отрази на отношенията ви и колко дълго смята да търси себе си. Ако той е наясно за това, което иска да постигне и как планира да го постигне, това е добре. Но, ако семейните ви доходи намалеят значително и вече само вие се грижите за сметките, ще трябва да му поставите ултиматум да си намери поне някаква почасова работа, докато реши кой е точно.

„Изхарчих пари от нашите общи спестявания"

Въпросът тук не е в изхарчените пари, а в еднолично взетото решение. Със сигурност подобно откровение ще ви обърка, нарани и ще подрони доверието ви в него. Експертите съветват, за да избегнете подобен разговор, всяка седмица да отделяте по половин час за разговор с половинката си за общите ви финансови цели и начините за използване на общите ви средства.

„Промених мнението си и вече не искам деца"

Това категорично послание често води до раздели. Добре е да знаете, че подобна заявка, трудно може да бъде подложена на преговори. Той може да е склонен да коментира в кой квартал да идете да живеете, каква кола да си купите и къде да идете на почивка, но когато въпросът опре до децата не се залъгвайте, че с магическа пръчка ще го накарате да приеме вашето мнение. Ако това ви носи голямо разочарование по-добре скъсайте с него. Имайте предвид, че подобна реплика може да има и двойно значение – може би той не вижда бъдещето си с вас, но му е трудно да го изрече.

„Преди да станем гаджета спах с най-добрата ти приятелка"

Всяка дама с право би отговорила: „Защо ми казваш чак сега?". Това признание изглежда жестоко и болезнено, но пък може да задълбочи отношенията ви в бъдеще. Може би отдавна е искал да ви признае грозната истина, но едва сега е набрал смелост. Не го измъчвайте с въпроси от сорта: Преди колко време се случи това? Изкушаваш ли се да го направиш отново? Имаше ли чувства към нея? Ревността ви е неоснователна – все пак той е избрал вас. Приемете истината и продължете напред.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

( преди 12 години )
Кво искате, тия статии се превеждат директно от чужбина. Почасова работа в България, о май год, донт мейк ми лаф!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
r4 ( преди 12 години )
( преди 12 години )