IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо мъжете се страхуват от предложението за брак?

2 ноември 2012 11 40

И защо са склонни да го отлагат до появата на положителния тест за бременност?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За повечето жени, мисълта че любимият им ще им предложи брак е сладка, романтична и магическа като взета от любовен роман. Но за разлика от тях, мъжете рядко са толкова ентусиазирани на тази тема.

В общи линии този акт им действа по-често изнервящо, отколкото романтично и по-скоро смразяващо кръвта отколкото емоционално.

Защо това предложение има такъв ефект върху мъжете? Да започнем с това, че те се страхуват да не объркат нещо, да не излъжат очакванията на своята любима за този момент, да не би да са купили пръстен, който да я разочарова и т.н.

Ето и накратко най-трудните моменти за мъжете преди да съберат смелост за въпросното предложение:

Годежният пръстен

Идеята да избере годежен пръстен е смущаваща за почти всеки мъж. Самото прекрачване на прага на бижутерийния магазин си е вече един вид стрес. Това е място, на което той не принадлежи и в което не се чувства удобно (има и изключения). Освен това, трябва да сподели с продавача до каква цена търси пръстен, което също си е леко унизително. Той хем не иска да купува нещо евтино, за да направи бъдещата си съпруга щастлива, но пък и едва ли разполага с възможностите на принц Уилям. Мъжът знае, че всеки познат, след това ще се вглежда в пръстена и ще си вади заключения от вида и стойността му.

Разговорът с бащата на бъдещата булка

Ако един мъж иска да следва традициите, той трябва да се изправи пред бащата (и майката) на любимата си и дори да не му иска точно разрешение, то поне да изложи сериозните си планове за бъдещето спрямо неговата любима дъщеря. Това си е друга стресираща ситуация, коятосвен това може да доведе до тежък и сериозен разговор с родителите на момичето.

Мисълта за самото предложение

След като мъжът се снабди с пръстена и преди да е попитал бащата на булката, той ще е кълбо от нерви от мисълта за самото предложение и затова, че жената може да каже и "не". Разбира се, в почти 99% от случаите жените дават правилния отговор, но човек никога не знае! Все пак има две възможности. Пък и не на всички мъже им се пада на едно коляно!

Подготовката

Някои по-романтични мъже планират вечери на свещи на фона на залеза, други наемат впечатляващи лимузини, трети водят жената на специално, романтично място и т.н., но има мъже, които не са чак толкова лирични натури или нямат толкова богато въображение и всичко това им изглежда нелепо. За тях също е предизвикателство какво да измислят, че все пак жената да остане трогната и да каже заветното „да".

Съмненията

В съзнанието на всеки мъж стои макар и съвсем миниатюрното съмнение: „Готов ли съм за брак? Готов ли съм за нови отговорности?" Това е нещо нормално – все пак става дума за бъдещето му и за сбогуването му с юношеството. Това означава край на ергенските купони, на мръсно бельо по пода, на купчината с мръсни чинии в мивката, на яденето директно от хладилника и т.н. Ето защо мъжете се страхуват от този момент и са склонни да го отлагат в необозримото бъдеще дори да обожават жената до себе си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари