IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога сексът „за последно“ е приемлив?

15 януари 2014 09 40

Двамата вече не сте двойка, но при определени обстоятелства може да правите секс преди да се сбогувате. Кога?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Сексът с бившия винаги крие рискове, а сексът с „прясно бившия“ крие дори още по-големи. Въпреки това много хора искат да прекарат една последна нощ със своя доскорошен партньор. По този начин те се надяват да изпитат още един път емоционалната и сексуална интимност, на която са се радвали доскоро. Всъщност в някои ситуации сексът с бившия може да бъде дори ползотворен.

Ако се питате кои са тези случаи, вижте кои са обстоятелствата, при които сексът „за последно“ е приемлив:

1. Вие искате достоен финал.

Двамата сте се разделили преди няколко седмици, но усещате, че нещата са се случили много внезапно. В случай, че сте готови да продължите напред, но все още искате достоен завършек на старата си връзка, значи сексът с бившия не е толкова лоша идея.

2. Раздялата е по взаимно съгласие (наистина).

Подобно нещо се случва рядко, но пък не е изключено. Вие и вашата половинка сте решили да прекратите връзката си и никой не е останал наранен или обиден. В този случай е напълно приемливо да се срещнете още един път и да се насладите на последния си секс заедно.

3. Вие не искате да оставате приятели.

В тази ситуация обикновено има намесени противоречиви чувства, колебаещи се от любовта до омразата. Възможно е да измине повече време от раздялата до последния секс, тъй като и двамата партньори имат нужда „да изчистят главата си“. Имайте предвид, че в подобна ситуация трудно бихте останали приятели с бившия, но пък много лесно може да завържете „приятелство с екстри“.

4. И двамата сте си намерили други партньори.

Макар да не е особено правилно, може да попаднете и в подобна ситуация. Вие и бившият ви имате други хора до себе си, но въпреки това решавате да правите секс за последно. Може би това е вашият начин да се откъснете от миналото и да започнете наистина начисто. Внимавайте, ако само единият от вас има друг човек до себе си, защото рискувате да се получи любовен триъгълник.

5. Раздялата ви е провокирана от това, че се намирате на различни места.

Връзката от разстояние се поддържа трудно. Тя се нуждае от много усилия, доверие, увереност и любов, за да се запази. Когато двамата партньори усещат, че няма да успеят да продължат по досегашния начин, то много често се стига до раздяла. В първия удобен случай обаче може да се видите с вашия бивш и да правите секс, с който окончателно да приключите.

6. Когато не сте емоционално манипулирани.

Ако искате да правите последен секс с бившия си, направете го, но само, ако сте убедени в решението си. Не позволявайте вашият бивш партньор да ви манипулира, било то и със съблазнителния си чар. Сексът с бивш няма да ви нарани, стига да сте наясно в какво се забърквате.

7. Когато той просто се случи.

Нито сте го очаквали, нито сте го планирали, но сексът просто се е случил. Ако някога се окажете в подобна ситуация, не се самообвинявайте. Може би вашата реакция е била вид емоционален изблик, от който сте имали нужда. След като сте го направили, просто си кажете, че няма връщане назад и раздялата наистина е била за добро.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари