IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глупавите причини, заради които човек остава в лоша връзка

2 октомври 2014 13 50

И обрича себе си на нещастие

Кадър от филма "The Great Gatsby"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "The Great Gatsby"; Снимка: outnow.ch

Лошите връзки, продължаващи с месеци, дори с години, са много. Може би самите вие се намирате в такава или ако не, със сигурност се сещате за някой свой познат, който поддържа нездравословни отношения. Много са причините, заради които двама души избират да бъдат заедно, макар че биха били по-щастливи, ако се разделят.

Повечето хора не могат да осъзнаят, че да са необвързани не е гаранция за самота и нещастие. Всъщност лошата връзка е предпоставка за много по-голямо нещастие и редица тъжни моменти.

Ето и кои са най-честите глупави причини, заради които жените или мъжете остават в лоша връзка. Ако се разпознаете в някоя от тях – знаете какво трябва да направите.

1. Самотата. Казват, че е по-добре да бъдеш сам, отколкото половинката ти да е до теб и ти въпреки това да се чувстваш самотен. Самотата е състояние на ума. Само защото сте необвързани, не означава, че сте самотни. Със сигурност има хора, които ви обичат и които искат да прекарват времето си с вас. А и самотата се среща точно толкова често в претъпканите стаи, колкото в тези, които са празни. Да бъдете в нещастна връзка няма да ви позволи да бъдете сами, но същото не важи и за самотни.

2. Страх. Човек се ражда сам и умира сам. Ето защо е напълно нормално да бъде сам в някакъв период от живота си. Не бива да се страхувате да напуснете някого, просто защото сте свикнали с него. Не бива да се страхувате да напуснете някого, защото сте уплашени, че няма да намерите друг. Както и не бива да се страхувате да напуснете някого, защото не знаете какво ще последва. Може би ще бъде нещо много по-добро за вас. Няма как да разберете обаче, преди да предприемете действия.

3. Вина. Никога не си позволявайте да останете с някого, просто защото не искате да го нараните. Ако вече не искате да бъдете с този човек, просто бъдете честни с него и направете каквото е необходимо. Макар физически да бъдете с този човек от чувство на вина, емоционално вие ще се отдръпвате все повече и повече, което няма как да остане скрито за другия човек. По-добре да му причините по-силната, но кратка болка, отколкото по-продължителната и притъпена.

4. Време. „Вече загубих толкова много време в тази връзка“ не е добро извинение. Нито пък: „Аз съм толкова стар/а, не мога отново да търся някой“. Времето е нещо, което отминава, но никога не се губи. Времето, инвестирано в лоша връзка, е просто натрупване на опит. Опит, който със сигурност ще ви помогне в бъдеща връзка, в която всичко ще бъде много по-добре. Струва си да опитате.

5. Общи неща. Вие живеете в един апартамент или имате куче, например. На пръв поглед раздялата ще ви създаде много затруднения, докато се разберете как да разпределите своите общи неща. Хора, които са прекарали дълги години в брак, успяват да разделят имотите и състоянието си, така че не бива да се притеснявате толкова. Просто помислете за най-добрия начин, по който може да изчистите тези въпроси помежду си и повече не обричайте себе си на нещастие.

6. Надежда. Най-вероятно вие продължавате да обичате половинката си и все още имате надежда, че нещата ще се наредят и ще преодолеете проблемите си. Подобно нещо не е невъзможно, но е трудно достижимо. Не бива да се залъгвате, че всичко ще се нареди и че просто трябва да мине време. За промяна трябва да има желание и от двете страни и дори тогава положителните резултати не са сигурни.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари