IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 знака, че мъжът ви има пасивно-агресивно поведение

13 май 2016 15 50

И го използва, за да контролира всичко

Снимка: Istock

Снимка: Istock

На пръв поглед той е мил, внимателен и ви обожава. Когато обаче попаднете в „капана“ му, осъзнавате, че всъщност е манипулатор, който не се интересува от другиго освен от себе си и иска да контролира всичко. Как се заблудихте? Лесно е, със своето пасивно-агресивно поведение, той е успял да ви замъгли очите, че имате глас във връзката ви, а всъщност „конците“ дърпа друг.

Какъв е пасивно-агресивният мъж? Това е човек, който избягва поемането на отговорност и конфликтите като демонстрира привидна пасивност и дистанция. Поради нежеланието си да спори, вика и изразява категорично мнението си, той изглежда „добро момче“ и кара жените да се чувстват сигурни и спокойни с него, но това е една заблуда. Как да го познаете?

1. Той казва едно, но има предвид друго

Искате да ходите на кино и той се съгласява с вас. Но вечерта се оказвате „наказана“ без да разберете защо, когато отказва да прави любов с вас. Очевидно не е искал да гледа филм, но не ви го е казал ясно и когато се опитвате да разберете причината за студенината му, ви заявява, че вие сте го накарали да ви придружи.

2. Страхува се да влиза в конфликти

Той иска да бъде добрият във вашата връзка и не повишава тон, не спори и не тръшва врати. Вместо да изразява гнева си, той го прикрива и проблемите ви остават нерешени, но напрежението е налице. Предпочита да се бори с вас с мълчание и да ви лишава от внимание и физически контакт. С времето това ще започне много да ви дразни и често дори няма да знаете причината за тази дистанция и студенина от негова страна.

3. Често влиза в ролята на жертва

Горкото момче! Той не се появява на уговорената вечеря и вие стоите и го чакате тъжна и ядосана. Можеше да вдигне телефона и да ви предупреди, че няма да дойде, но защо да го прави, като изпитва по-голямо удоволствие да ви остави да се гърчите, чакайки го часове наред в неведение. Накрая виновната сте вие, защото той е „добро момче“ и вие очаквате и изисквате прекалено много от него.

4. Той умее да забравя

Рождени дни, годишнини... за него те не са важни и затова дори не си прави труда да ги запомни.

5. Държи дистанция

Той ви желае, но не иска да се привързва към вас. Води постоянна битка със себе си и пази дистанция. Според психолога Скот Уетзлър, пасивно-агресивните мъже „са несигурни относно своята автономност и се страхуват да останат сами. Те се борят със своите нужди, като искат да ви контролират. Той иска вие да мислите, че не е зависим от вас, но на практика е вързан за вас“.

Често жените, които имат връзка с подобен тип мъже са постоянно раздразнени от поведението им без да разбират конкретно какво го провокира. Той изглежда мил и загрижен и затова тези дами започват да смятат, че проблемът е в тях. Истината е, че те са безскрупулно манипулирани от един егоист и страхливец и затова трябва да бягат далече от него.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари