IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 неща, които силните жени не правят, за да привлекат вниманието му

9 юли 2016 15 30

Защото само ще отблъснат обекта на желанията си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Знаете ли, че мозъкът ви е „програмиран“ още с раждането да дава и получава любов? Това е нужда, която не подминава никого.

Изследвания на антроположката Хелън Фишър разкриват как функционира мозъкът, когато се влюбите и в частност кои негови части се активират. Оказва се, че за една задоволителна и продължителна връзка не е достатъчна само романтичната любов, привличането, а и привързаност. Тя изисква време, в което с партньора ви вероятно ще минете през много спадове и върхове в отношенията си. Точно тези моменти и начинът, по който се справите с тях, ще предопредели дали може да продължите живота си заедно и дали ще сте щастливи като двойка.

Съвсем естествено е да се карате и да спорите, важното е да подходите като зрял човек към проблемите си и да не оставяте моментните емоции да диктуват думите и действията ви. Някои жени предпочитат да правят драма от всичко, за да търсят вниманието и подкрепата на половинката – подход, който често води до обрат във връзката. Мъдрата и силна жена обаче успява да запази самообладание и да се справи далеч по-разумно със ситуацията.

Ето и кои неща силните и самоуверени дами никога не правят, за да спечелят вниманието му:

1. Не си изпускат нервите

Жените като цяло са по-емоционалният пол и могат да направят от мухата слон. Викове, сълзи, обиди, крясъци – това не е адекватен начин за разрешаване на проблема, а начин да го задълбочите. Колкото и да е трудно, запазете самообладание в подобна ситуация и не се опитвайте да вмените вина на другия. Търсете грешки и в двама ви и най-важното – решения!

2. Не мрънкат и не се цупят

Когато една жена се чувства наранена, безсилна или обидена, най-лесното е да се нацупи и да „обърне гръб“ на партньора си. Следващата фаза е безкрайното мрънкане и натякване за възникналия проблем. Ако има нещо, което господата мразят, то това е да им се „трие сол на главата“. Дори да са виновни, те автоматично ще изключат и думите ви просто ще минат през ушите им. За капак може като нищо да ви зарежат в стаята по средата на спора и да ви оставят да се справяте сама с емоционалната драма, която почти изцяло вие сте сътворили.

3. Не се затварят в себе си

Мълчанието не е стратегия, която ще оправи разклатилите се взаимоотношения. Често жените се сърдят за неща, които половинките им не разбират. Той вероятно дори не осъзнава къде е „съгрешил“ според вас и докато е в неведение няма да има желание да коментира какво ви е разстроило.

4. Не обиждат/критикуват партньора си пред своите приятели

Какво се случва във вашата къща си е ваша работа. И да се оплаквате на другите, това няма да реши проблемите ви. Ще ги влоши, защото ако до ушите му достигнат думите, които сипете по негов адрес пред чужди хора, със сигурност ще му стане доста неприятно. Помислете как бихте се почувствали, ако бяхте на негово място?

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
Мъжете се плашат И от деца и подрастващи. Вижте ги в училищата - или са шутове, или джаста-праста, или на настроение, или работят само с избрани. Един на десет е що-годе балансиран. Малко мъже умеят да слушат и да проявят искрена заинтересованост от чуждото становище или проблем. За мъртвите неща са добри - машинарийки, игра , изкуства. Най-мъжкото творение - казармата- колко от мъжете си го харесват?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 7 години )
Тези, които рядко си изпускат нервите, е много вероятно да са расли или живели с гевезета, които се държат като напи. кани бебета. Наситили са , имунизирани са и може да ги хване в по-лека форма .Колкото e по-лесен животът, толкова повече гевезета и толкова повече имунизирани. В природата има равновесие.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ели ( преди 7 години )
Ако една жена е силна,самоуверена,никога не си изпуска нервите и винаги хладнокръвно успява да си защити тезата- мисля,че такава жена би уплашила и най-силния мъж.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар