IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 интересни факта за мъжкия оргазъм

8 януари 2016 16 50

Знаехте ли, че...

Снимка: Outwatch

Снимка: Outwatch

Вероятно още в пубертета сте разбрали какво е оргазъм и каква наслада може да донесе той. Този акт обаче е много повече от няколко секундно блаженство, което ви пренася на друга планета. Знаете ли, че 21 декември е провъзгласен за световния ден на оргазма?

Ето и още 10 интересни факта за този сюблимен момент в ежедневието на мъжа, ще ви изненадат:

След оргазъм се чувствате като „надрусани“

Учени са сканирали мозъка на мъже, които тъкмо са преживели оргазъм и са установили, че в него веднага са се активизирали нервните окончания, които са свързани с чувството за награда. Те оприличават еуфоричното чувство с това при вземане на доза хероин.

Оргазмите са по-добри с партньор

След оргазъм тялото отделя хормона пролактин, който потиска сексуалното желание за около час след това. Ето защо, когато свършите, вероятно ще се чувствате отегчени от порно клипа, който се върти пред вас. Ако сюблимният момент е настъпил в компанията на партньорка, тялото отделя с до 400% повече пролактин, пише мъжкият сайт Men’sHealth.

Мъжете също се преструват

Проучване на университета в Канзас показва, че около 28 % от запитаните представители на силния пол симулират оргазъм с партньорка. Една трета от мъжете са споделили, че са били прекалено пияни, за да могат да свършат и просто искали сексът да приключи по-бързо, за да заспят. Друга честа причина за симулиране на оргазъм е нежеланието да наранят партньорката си.

Може да продължавате отново и отново... ако сте късметлии

Повечето мъже се нуждаят средно от около 10-60 минути след последния си оргазъм, за да са готови да продължат отново. В скорошно проучване обаче се описва случая на 25-годишен германец, който бил готов за нови подвизи 3 минути след последното си свършване.

Оргазмът може и да бъде неприятен

„Сексуална анхедония“ е медицински термин, описващ стимулация на гениталиите, съпроводена от контракции на мускулите и физически признаци на оргазъм, които обаче не носят удоволствие. За щастие това състояние е много рядко и често е причинявано от употребата на антидепресанти.

Големият корем влияе на отделянето на сперма

По време на еякулация мъжете средно отделят около 3,4 мл семенна течност при всяка контракция, освен ако не са с наднормено тегло. Господата с повече мазнини отделят едва около 2 мл.

Може да я забремените дори да нямате оргазъм

По време на любовната игра и самия акт се отделя малко семенна течност (без да сте свършили), която би могла да се окаже достатъчна да оплодите партньорката си.

Оргазмът лекува главоболие

По време на оргазъм тялото отделя и куп ендорфини, които водят до усещане за блаженство и облекчават състояния като мигрена.

Спермата е истински коктейл от витамини

При изследване на семенната течност учени са установили, че едва 1-5 % от нея съдържа сперматозоиди. Останалите вещества са – натрий (около 10 мг), фруктоза (9 мг), протеини, цинк, калций, калий и хлор.

Сперматозоидите се движат с 48 км./ч

Средната скорост, с която се движат сперматозоидите е 45 км./ч. След като веднъж са „изстреляни“ те намаляват скоростта си и им трябват около 5 минути, за да достигнат матката.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари