IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Светещ дъжд

1 ноември 2012 07 40

Нежна арт инсталация, спускаща се от тавана

Снимка: inthralld.com

Снимка: inthralld.com

Британският художник и дизайнер на инсталации Брус Мънро отново има с какво да ни очарова. Най-новият му проект е красива светеща инсталация, спускаща се от тавана. В края на всяка нишка има лампичка във формата на капка, затова и първата асоциация, когато човек зърне инсталацията е за светещ дъжд.

Брус Мънро е известен със своята мания по светлините, която придобива множество проявления през годините. Последният му проект освен на светлинен дъжд наподобява и на светещ душ за баня, което несъмнено било една интересна интериорна добавка за банята.

Инсталацията може да бъде оформена по различни начини, в зависимост от пространството, в което се поставя и неговата специфика. Тя стои еднакво добре както концентрирана, така и свободно падаща от някой висок таван. Разбира се, приложение може да се намери и в обикновения дом, като замести полилея.

Не може да отречем майсторството на Брус Мънро. Той има уникалната способност да облича светлината в нежен и красив облик, който е наслада за очите. Несъмнено подобна инсталация би разкрасила всяка сграда и всеки дом.

Влезте в галерията и разгледайте страхотната светеща инсталация.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари