IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 причини, поради които някои мъже не могат да спрат да изневеряват

24 март 2024 20 30

Разберете какво е мнението на експертите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Помните ли как преди години големият шампион по голф – Тайгър Уудс, влезе в заглавията на медиите заради аферите си с множество жени, които се случваха зад гърба на съпругата му – шведския модел Елин Нордегрен. Накрая тя го хвана в крачка и буквално го наби с един от стиковете му за голф като го беше гонила по алеята на имението им, за да отмъсти на неверника. Впоследствие тя се разведе с него като заяви, че никога не му е посягала и че си го е изкарала на автомобила му...

Години по-късно Уудс започна връзка с олимпийската шампионка по ски Линдзи Вон. Всичко помежду им изглеждаше перфектно, докато не се оказа, че той е изневерил и на нея, след което тя инициира раздялата им.

Самата Линдзи заяви в медиите, че двамата са скъсали, защото просто „нещата помежду им не са се получили“. Това е нормално, понякога жените не искат да си признават, че са били мамени. Но защо някои мъже просто не могат да спрат да изневеряват? И има ли причина именно женените/обвързаните мъже да са серийни кръшкачи, които изневеряват повече? 

Ето и 5 основни причини, поради които някои мъже не могат да спрат да изневеряват, поне според експертите:

1. Това е всичко, което знаят

Някои мъже започват да изневеряват на гаджетата си още в гимназията. Това е част от това кои са те и е толкова вкоренено в поведението им, че се е превърнало в част от тяхната идентичност. Тези мъже просто са женкари, които не знаят как да удържат нагона си. Да се научиш да бъдеш моногамен изисква работа и усилие. Този тип мъже обикновено се нуждаят от консултации със специалисти, които да им помогнат да се отучат от това токсично поведение като работят върху този процес ежедневно.

2. Те нямат морален проблем с това

Морално, някои мъже нямат проблем с изневярата. Те просто не притежават този тип задръжки и не смятат, че това е голям проблем. Мъжете които изневеряват редовно и никога не са имали моногамна връзка и нямат усещането, че в тях има някаква грешка или проблем. Те не изпитват угризения след аферите си, дори и да причиняват болка. За съжаление този тип мъже трудно могат да бъдат променени или превъзпитани, защото морал и ценностна система просто не се преподават.

3. Те имат ниско самочувствие

Кръшкачите и измамниците често са мъже, които имат много комплекси и ниско самочувствие. Обикновено те се впускат в афери, за да погалят егото си. Когато се радват на вниманието на няколко жени по едно и също време, тези мъже се чувстват някак по-стойностни. Този тип мъже трябва първо да се научат да обичат себе си, преди да могат да обичат искрено някой друг. В противен случай техните чувства към която и да е жена никога няма да станат твърде задълбочени.

4. Те са пристрастени

Някои мъже просто са пристрастени към секса и интимността. Те стават обсебени от тези теми и не могат да спрат да мислят за това, докато не предприемат действия. Пристрастяването към секса може да се лекува с индивидуална и групова терапия. Този тип зависимост не изчезва лесно. Мъжете, които имат проблем от този тип, трябва да положат много работа и усилия, за да могат да се освободят от тази своя мания.

5. Те се самосаботират

Някои мъже са склонни да саботират живота си, когато той върви твърде гладко и добре. Те може да не знаят защо точно изневеряват и да си дават сметка до какво може да доведе това тяхно поведение и все пак да не могат да се спрат. Обикновено при тези мъже има някакъв неразрешен психологически проблем от тяхното минало, който ги кара да се самосаботират. Този тип мъже кръшкачи трябва да се консултират със специалист, ако искат да не провалят завинаги брака и/или връзката си.

Някои от тези пет типа изневеряващи мъже могат да се променят, но само ако го искат. Преди всичко един мъж трябва да желае вътрешно да стане по-добър човек и да се посвети на тази идея. Промяната обаче няма да се случи за една нощ!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

анонимен ( преди 1 месец )
Това може да се каже и за подобни жени. Пристрастени към секса и вниманието. Аз обаче имам много добри радари и съм се научила да разпознавам подобен тип мъже и даже ми доставя удоволствие "да ги режа", а с подобни жени не разговарям.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Anonimen ( преди 1 месец )
Zaradi tapite im.misleniya ne malko hora po zatvorite i drugi incidenti
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Anonimen ( преди 1 месец )
Napravi lublicen dom da vidim taka li ste tezi deto obichat semesvata si i iskat da GI zapazyat nema znacenie dali ima publiken dom ili nema sto go zapazyat
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар