IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 признака, че връзката ви е пред провал

13 ноември 2015 15 40

Няма как да ги сбъркате

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

По принцип не ви съветваме да се отказвате от сериозната си връзка с лека ръка (при първата по-сериозна трудност), но все пак бъдете нащрек. Има щети във взаимоотношенията, които могат да бъдат поправени, но понякога е твърде късно за това...

Съществуват четири основни признака, които показват, че връзката е на път да се провали. Ако имате някакви редки, дразнещи съмнения относно връзката си, започнете да се замисляте дали тези признаци не са се появили и във вашия живот.

Ето ги и тях:

Чувствате разочарование от партньора си

Ако се усещате разочаровани от партньора си и той/тя ви влудява с всяка своя дума, навик или действие, значи има някаква сериозна причина. Фрустрацията е чувство, свързано най-вече с липсата на постигане на зададени цели. По отношение на връзките, това може да се прояви, когато двама души имат различни или конкурентни цели и изобщо различен поглед към живота.

Ако двамата постоянно искате различни неща, вие постепенно ще се отчуждите и във вас ще се зароди чувство на неудовлетвореност и безсилие. Ако вие и партньорът ви не намерите начин да се мотивирате и да направите някои промени в нагласите си за настояще и бъдеще, нещата ще ви се изплъзнат.

Чувствате се гневни, нервни, неразбрани и ядосани почти постоянно

Ако вашите опити за постигане на общите цели са постоянно осуетени от половинката, вашата неудовлетвореност ще прерасне в гняв. Ето на този етап ще възникнат най-сериозните проблеми в отношенията.

Този гняв ще акумулира постоянни спорове и скандали, което е по-скоро деструктивно и безполезно. Вие съзнателно ще разклащате и без това разклатените основи на връзката си, защото ще сте супер раздразнени. Този етап в отношенията наистина е време за равносметка. Използвайте тази енергия, за да предефинирате вашите общи цели.

Несигурността ви „изяжда“ отвътре

Ако сте имали прекалено много гняв във връзката (или от или към вашия партньор), вие ще започнете постепенно да се отказвате от него/нея. Ще се дистанцирате, за да не се конфронтирате и ще изгубите доверие в отношенията си.

Ще започнете да изпитвате чувство на несигурност, ревност, параноя и нещата съвсем ще излязат извън контрол. Ако сте в етап на несигурност, вие ще сте и твърде критични към половинката си. Не забравяйте обаче да помислите дали проблемът отчасти не се крие и във вас?

Чувствате се самотни

След несигурността неизбежно идва етапът на самотата. Покрай разочарованието и гнева вие с половинката ви най-вероятно сте престанали да бъдете интимни един с друг. Може би дори сте спрели да си говорите.

Дори да живеете в една и съща къща, да се намирате в една и съща стая, ще се чувствате напълно изолирани и самотни. Ако сте достигнали този етап, сигурно е твърде късно за вас. Това е етапът, когато отношенията ви са напълно служебни и може би вече ще ви се иска да се измъкнете от тази сложна и уморителна ситуация.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 8 години )
Emm ( преди 8 години )
Много точно казано - всичко започва с "различен поглед към живота, различни или конкурентни цели и изобщо, искане на различни неща". Ако не се уеднаквят тези неща, по-натам всичко е обречено.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар