IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 неща, за които не си струва да се караме

10 март 2017 15 20

Ето за какво не бива да всяваме напрежение

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Нерядко споровете и скандалите се случват не защото има нещо нередно във връзката, а в самите нас. Независимо дали сме в лошо настроение или сме имали напрегнат ден, някак изглежда съвсем нормално да се скараме с партньора си, защото е оставил дрехите си в ъгъла например. Подобно поведение обаче далеч не е от полза за връзката ни.

За да се обичаме повече и да се караме по-малко, експерти споделят за какво не си струва да всяваме напрежение помежду си...

1. Изхвърлянето на боклука

Това определено е сред най-неприятните домакински задължения и на никого от двамата не му е приятно изпълнението му. То обаче трябва да се свърши и най-добре да определим чие задължение е това, но по време на спокоен разговор. Важно е все пак, ако прехвърлим това задължение на партньора си, ние да поемем грижата за нещо друго.

2. Разминаване в плановете

Когато партньорите не споделят своите планове, често се получава разминаване между тях – единият решава да се види с приятели, а другият е оставил вечерта си свободна с идеята да я прекарат заедно.

Ако проблемът се появява редовно, много е важно да го обсъдим. Най-добрата тактика е като обясним как се чувстваме, когато любимият си прави планове, без да споделя с нас. Възможно е той да не осъзнава своята постъпка и последствията от нея.

3. Прането

Най-лесният начин да разрешим този спор е като се разберем всеки да пере своите си дрехи. По този начин не можем да критикуваме партньора си.

Ако имаме желание да изперем и неговото пране, няма проблем, но не и да създаваме напрежение за подобно нещо.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари