IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правила за подреден гардероб

24 януари 2014 09 00

За да превърнете гардероба си в организирано и ефективно пространство, мислете за него като за магазин

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Често, заставайки сутрин пред гардероба си, настроението ви пада главоломно. Не защото няма какво да облечете, а защото има, но не виждате голяма част от дрехите си.

За да не прилича тази важна част от дома ви на килер, добре е да мислите за нея като за магазин, в който са изложени дрехите ви с една-единствена цел – да бъдат купени. Това означава, че трябва да ги представите в най-добрата им светлина.

Ето защо смятаме, че ще ви помогнат няколко съвета за поддържане на гардероба в приветливо и полезно организирано място.

1. Сложете етикети на обувките си

Това означава, че може би е добре да ги държите в кутии, а на всяка от тях да има залепена снимка на обувките в нея. Ако не ви е възможно, поне надпишете ясно и четливо в различни цветове вида на обувките. Това ще минимизира всякакви усилия и ще улесни избора ви.

2. Подредете дрехите по цветове

Това е най-лесният начин да се организира гардеробът. Подредбата по цветове дава своеобразен „птичи поглед“ върху всичко, което съхранявате в него.

3. Сортирайте бижутата си

Колиетата, гривните и обиците бързо се разбъркват, усукват, разпиляват и просто с времето се оказва, че няма как да не са разхвърляни. Подредете бижутата си по видове и ги дръжте отделно по категории. Използвайте за тази цел отделни симпатични кутии или измайсторете специални пана от рамки за картини, които артистично закачете на стената си или на вътрешната страна на вратата на гардероба.

4. Бърз достъп до чантите

Ясно е, че повечето от нас, дамите, сме обсебени от това да притежаваме възможно най-различни и повече чанти и портмонета във всякакви форми, цветове, текстури и размери. Заслужават да посветите цял рафт или отделение именно за тях. Разделете ги по цветове, точно както и дрехите си. Не само ще изглеждат чудесно, но това ще улесни грабването на перфектната чанта точно в момента, когато сте вече на вратата.

5. Направете якетата си по-малко видими

Тежките връхни дрехи и палта не трябва да се смесват с ежедневните ви дрехи. Обмислете преместването им в отделен гардероб, който да е близо до входната врата – практично и удобно. Освен това е и хигиенично – връхните дрехи обикновено събират прах и миризми от вън, които не е добре да прехвърляте върху чистите си дрехи в гардероба.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари