IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Контрасти в пролетните комбинации

5 март 2014 10 10

Въображението на модните дизайнери роди невероятни форми на черно-бялата класика

Ralph Lauren SS 2014 Снимка: Reuters

Ralph Lauren SS 2014 Снимка: Reuters

Черно-бялото съчетание на цветовете в модните аутфити е известно под името американски стил. Може би защото внушава индустриален шик. Много често асоциацията е именно с образа на силна и стилна жена, която запазва известна стерилност на модния си образ.

Новите нюанси на сивото изпълниха стилната си задача през зимата и противно на очакванията между ярките и топли цветове за пролетта и лятото намират място черното и бялото.

Черно-белите двойки в цветовите фигури по дрехите за пролет 2014 доказват, че противоположностите се привличат. Монохромните елегантни сетове са в конкуренция с черно-белите шарки в ревютата на Ralph Lauren и Chanel, Missoni и Christian Sirano.

Модерно, семпло, свежо и младежко – това е впечатлението от визията на дама в подобен стилен силует. Именно с помощта на преплитането в различни шарки между двата нюанса може да се оформи линия, каквато е необходима за формите на всяка отделна фигура. Фигурите в шарките са едри, дребни, геометрични, флорални, футуристични, класическо райе и каре.

Victoria Beckham SS 2014, Marc by Marc Jacobs SS 2014, Christian Sirano SS 2014, Chanel SS 2014 Снимки: Reuters, Getty

Смесването между различни по стил фигури и напластявания с дантела са основен похват в усъвършенстваните до перфектност силуети в колекциите на Victoria Beckham и Rodarte – Съвсем подходящи идеи за елегантни комбинации за различни стилове.

Rodarte SS 2014, Alexander McQueen SS 2014, Missoni SS 2014, Chanel SS 2014 Снимки: Reuters

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
не виждам коя жена би ги носила в Бг
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Katnip ( преди 10 години )
Класиката не случайно е такава, но от показаните модели нищо не ми харесва.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар