IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Париж: Ретро женственост и Протести

7 октомври 2014 12 01

Колекциите на Emanuel Ungaro и Chanel за пролет-лято 2015

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Своеобразен парад, вдъхновен от красивите дълги и феерични гръцки силуети представят от Emanuel Ungaro.

Колекцията демонстрира енергични разрези и многобройни блестящи инкрустации от кристали – модерна симбиоза между актуалните тенденции и корените на модната къща в създаването на костюми за сцена на едни от най-известните имена в музикалната индустрия в глобален мащаб.

Ретро усещането от 80-те години е завършено с женствеността, издигната в култ през изминалите години. Специален акцент е поставен върху масивни обеци във формата на сърца, които се поставят с помощта на клипс.

Леките материи, в които са решени силуетите от линията, намират своето отражение в практичността като водеща концепция за пролет-лято 2015.

Пищните визии са завършени с изключителните шапки и фасинатори на известния Стивън Джоунс.

След Супермаркета на Карл Лагерфелд, креативният директор на модната къща представя разходка из „Булевард Chanel“.

Кайзер Карл декорира своя моден подиум с цимент и чакъл, пресъздавайки красивите улици на Париж. Хаотичната и индустриална тематика задава темата за „Неограничените възможности“ – буфан ръкави по цялата дължина на рамото, класически сака и бродерии от стоманени пластини, между които се „провират“ малки цветя.

Цялостната идея за пролет-лято 2015 се съсредоточава върху красотата на улиците и силуетите на нея – иконичната ватирана кожа, туид панталони с широка кройка, фишу от дантела и дръзки разноцветни комбинации.

Жените на Chanel са активистки, пременени в копринени цветя, дантелени маргаритки и черно-бели плисета вместо сложна плетка.

Краят на ревюто е белязан със своеобразен моден протест от световноизвестни модели, сред които Жизел Бюндхен и музата на кайзер Карл – Кара Делевин, които носят слогани с надписи като „Дамите първо!“ и „Правете мода, не война!“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари