IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висша мода 2015: Опера в Италия

4 февруари 2015 15 15

„Alta Moda“ на Dolce & Gabbana

Снимка: Vogue

Снимка: Vogue

Докато Милано се утвърждава като столица на производството на коприна през 20-ти век, Флоренция е била основната дестинация като столица на модата в Италия.

„Alta Moda“, като еквивалент на висшата мода, гостоприемно представя на света собствените ревюта на Dolce & Gabbana.

Модното дуо Доменико Долче и Стефано Габана е известно със своето придържане към италианските традиции и демонстрира висока класа, качествена изработка и лукс със своята колекция „Alta Moda“ за пролет-лято 2015.

Дизайнерите черпят основното вдъхновение от театралната пищност и магията на балета, а ревюто бе тематично представено в операта „Ла Скала“. За първи път в историята на неокласическата опера се провежда събитие от този тип.

Ревюто бе издържано концептуално и с креативния подход на представяне на моделите – специални балетисти и музиката от „Кармен“, „Лешникотрошачката“ и „Лебедово езеро“ за фон.

Роклите демонстрираха характерната пищност на изделията висша мода, решени в майсторски елементи от пера, обемни кройки и декорации.

Специален акцент е поставен върху рокля, „облепена“ в емблематичните за операта постери със спектакли върху органза детайли.

Концепцията за флорални мотиви, като основна тенденция в колекциите висша мода за пролет-лято 2015, бе развита изцяло и от Dolce & Gabbana.

Емблематичните масивни аксесоари представиха широка гама обеци с кръстове, богати колиета и тиари в масивни инкрустации от блестящи камъни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари