IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висша мода 2015: Есен с оптически измами

9 юли 2015 15 40

Изкуството на Christian Dior

Снимка: Yannis Vlamos / Indigitalimages.com

Снимка: Yannis Vlamos / Indigitalimages.com

Наслагването и наслояването се превърна в емблематичен почерк, който този път не виждаме само в силуета, ами и във времето – миналото среща бъдещето, а уличната мода се пресича с авангардното, за да ни пренесе в настоящето.

Палтата са с единичен ръкав, плисе и елементи от естествен косъм, а драпериите и туид яките вдъхват живот на декори, като че създадени от средновековни флористи.

Завършекът на силуета носи едно своеобразно напомняне за 70-те години – обувките са на изключително висока платформа и са решени в блестящи цветове.

Късният 19-ти век е загатнат с артистичната техника от Поантилизма, която превръща принтовете, бродериите и ръчната изработка в нежни флорални мотиви в пастелни тонове.

Ако в миналото Раф Симънс ни омагьосваше с една стриктно и прилежно контролирана чувственост, то сега безспорно се усеща едно допълнение от силен сексапилен заряд, вплетен в дизайна на всеки един модел от колекцията висша мода за есен 2015.

Можете да видите най-доброто в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари