IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни покупки: За какво да не харчим пари?

24 август 2015 13 20

Инвестицията, която да си спестите

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всички искаме да оценяваме себе си като разумни хора, които умеят да правят правилен разчет на своите разходи.

Дори и най-дисциплинираните от нас обаче познават греховете и малките наслади на емоционалните покупки, които моментно ни се струват добро решение, но се оказват лошо такова в дългосрочен план.

Ако всяка една жена прерови детайлно гардероба си, със сигурност ще се натъкне на някоя дреха, която никога не е обличала до сега и е много вероятно и да не облече.

Има няколко начина, с които да запазите средствата си там, където им е мястото и да не се изкушавате от модни грехове.

Вижте какво да не купувате:

1. Дрехи, които ще облечете един път

Да, може да намерите лесно блуза на изгодна цена, но ако не е уникална сама по себе си и няма да я сложите повече от веднъж, няма смисъл да инвестирате в нея.Вместо това, използвайте тези пари за нещо, което ще ви хареса и ще използвате поне няколко пъти.

2. Материи, които ще се разпаднат

Всички разпознаваме кога една дреха е изработена от качествена материя и кога е по-вероятно след първото пране да останем без нея. По-добре е да инвестирате в едно качествено изделие, отколкото в две некачествени.

3. Химическо чистене тогава, когато не е нужно

Разбираме, че е по-лесно да оставите дрехите си на химическото чистене и след това да ги вземете чисти, изгладени и готови за носене. Ако погледнете в дългосрочен план, това е един невероятен разход, който можете да си спестите с добра организация на времето.

4. Пазарете се

Тази тактика не може да проработи в магазините на големите марки, но спокойно можете да опитате търговските си умения при някоя шивачка. Все пак не бъдете твърде нахални, за да не обидите човека срещу себе си.

5. Скъпи дрехи, които не чувствате специални

Много е лесно да похарчите стабилна сума пари по дреха на известен дизайнер, която е колкото месечната ви заплата. Ако става въпрос за нещо наистина невероятно, да, но ако това е поредният бял топ, който просто има малка емблема или метален детайл някъде – не си заслужава.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари