IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да направим перфектната очна линия

15 август 2014 06 15

5 стъпки, които гарантират идеален резултат

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Очната линия е известна като една от вечните тенденции при грима, която никога не излиза от мода. Еднакво подходяща, както за вечерно събитие, така и за през деня, цветната линия умело подчертава, оформя и „отваря“ окото, създавайки усещане за мистичност.

Основна и главна стъпка към „опушения грим“, линията над окото помага и за визуалното създаване на така актуалния „котешки поглед“.

Макар и на пръв поглед сложна за създаване, очната линия е изцяло въпрос на техника, която лесно се овладява с помощта на следните 5 стъпки.

1. Започнете очната линия от горния клепач, като за начална точка използвате външния ъгъл на окото. Тънката линия от средата на клепача постепенно се удебелява към края. Дори и да желаете течна линия, първоначално е важно да се използва молив, с който да зададете желаната форма. Моливът лесно се чисти, нанася се бързо и е по-удобно да се повтори с течна очна линия.

Най-подходящият ъгъл, в който да застанете за оформяне с молив е пред огледалото с леко вдигната брадичка. Продължете очната линия в посока към носа, като придържате молива възможно най-близо до миглите.

2. Използвайте мек апликатор, с който да изчистите всички неравности или несъответствия, и се уверете, че няма разминаване между миглите и очната линия.

3. Подчертайте с молив миглите на долния клепач, като позицията, в която трябва да застанете е с наведена надолу брадичка и поглед, насочен нагоре. Поставете молива върху самите мигли, като отново започнете от външния ъгъл.

4. Свържете долната и горната линия от краищата на окото, за да постигнете по-мек и естествен вид. Бронзово-златни сенки и два пласта спирала за очи ще подчертаят още повече погледа.

 

Повтарянето на молива с очна линия прави миглите да изглеждат по-гъсти и визуално „отваря“ и подчертава очите.

Ако сте с тъмен тен, можете да повторите и долната част на клепача, а ако сте със светла кожа – използвайте тъмно кафяво вместо черно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

damata ( преди 9 години )
Очите ти са просто страхотни с очната линия която си е класика в жанра! Никога не излизам без очна линия и спирала за мигли от 30г насам!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
доста трудно... поне за мен, така и не се научавам!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар