IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашни маски за обем

24 септември 2014 05 10

Как да съживим косата с естествени продукти

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Естествените маски винаги са били по-добрият вариант за нашата коса. Възможността да подберем лично съставките, които да приложим, дава голяма свобода за третиране точно на този проблем, който смятаме, че имаме.

Липсата на вредни консерванти и оцветители прави домашните маски едни от най-бързо действащите начини да заздравим по естествен начин косъма. Ето някои от най-добрите маски, които ще решат проблема с тънката коса и ще върнат обема там, където му е мястото.

Ръженият хляб е един от най-известните начини за подсилване на косата. За да направите маска, вземете едно парче сух хляб, смесете го с малко вода до получаване на хомогенна смес и нанесете върху косата. Ако типът на вашия косъм е по-склонен към омазняване, нанесете по-голямо количество в корените, масажирайки с кръгови движения с върховете на пръстите. За да има действие маската, оставете я поне 15 минути, след което изплакнете.

Гъстата коса изисква и специално меню, което да е фокусирано върху храни с високо съдържание на цинк и витамин В, като пиле, пълнозърнест хляб и бирена мая.

Маята, която вече споменахме, е чудесна съставка в маска, която цели да върне обема на косата. За целта смесете една супена лъжица мая с един белтък, 1 супена лъжица сок от коприва и две супени лъжици вряла вода. Оставете маската да преседи поне половин час. Получената смес оставете на топло за още 40 минути и след това нанесете върху косата. Когато започнете да поставяте сместа, затоплете и самата коса с помощта на фолио и хавлиена кърпа. Маската трябва да остане на косата 30 минути преди изплакване с топла вода.

Сокът от коприва също има изключително действие и като самостоятелна съставка, която можете да използвате с балсама за коса, или като маска след измиване.

Следващата маска акцентира върху съдържанието на глицерин. За да я направите, ще са ви необходими едно яйце, което да разбиете с една лъжичка ябълков оцет. Добавете две супени лъжици рициново масло и половин чаена лъжичка глицерин. Затоплете получената смес и нанесете върху косата.

За суха и много изтощена коса домашната маска със здравец е изключително подходяща. За нея ще са ви необходими по една чаена лъжичка маслиново и рициново масло, две лъжички от шампоана ви и три капки етерично масло от здравец. Смесете добре и разбърквайте, докато не се получи хомогенна пяна. Нанесете върху косата и измийте след 40 минути.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари