IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трикове за накъсани краища

10 септември 2014 11 50

Как да избегнем цъфтенето?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Цъфтящите краища са кошмарът на всяка жена, която се стреми да „отгледа“ блестяща, здрава и красива коса.

Макар че е доста често срещан проблем, съществуват и някои трикове, с които да предпазите косата си от неприятното изсушаване и разделяне на краищата.

Ето някои превантивни мерки

Никога не връзвайте косата си на опашка или на кок, докато е все още мокра.

Това е състоянието, в което косъмът е най-крехък, а косата е най-уязвима. Дори и най-малкият натиск може да предизвика накъсване, което е една от главните предпоставки за цъфтене. Тъй като знаем, че това може и да е трудна задача, особено през летните месеци, препоръчваме да захванете косата с шнола, вместо с ластик.

Опитайте по-малко да сушите.

Това ще помогне на косата ви да изглежда по-мека, блестяща и без стърчащи косъмчета. Прекаленото обработване с топлина, било то дори сешоар, е сред основните предпоставки за цъфтене на краищата.

Диетата е важно да бъде съобразена с правилен прием.

Дори и да желаете да свалите тегло, внимавайте с какво се храните. Наблегнете повече на плодове и зеленчуци, но намерете начин да доставяте на тялото си и всички останали витамини и съставки, от които се нуждае.

Избягвайте и стреса.

Това може да направи косата слаба и податлива на заплитане и накъсване. Намерете хоби, което да ви носи удоволствие, да ви прави щастливи и да ви научи да преминавате през нещата по-лесно и по-философски.

Подстригвайте се редовно.

За нормална коса, подстригването трябва да бъде на всеки 6 до 8 седмици. За средно гъста коса, която, обаче, не е третирана с боя, се препоръчва периодът между срещите с фризьора да не е повече от 8 до 12 седмици. За къдрава и суха коса, стилистите съветват посещенията в салона да бъдат на всеки 8 седмици, тъй като това е най-податливият към изтощаване и накъсване на косъма тип.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари