IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за кожата през студените дни

1 ноември 2014 09 16

Кои са съставките, които задължително да включим?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Зимата наближава, настъпателно сваля температурите и вече усещаме първите последици по нашата кожа.

Твърде малкото влага и постоянното излагане на лицето на по-ниските температури се отразяват негативно и неблагоприятно на цялостното му състояние.

Ако досега не сте се възползвали достатъчно от хидратиращите лосиони за тяло и кремове за лице, сега е точният момент да промените това.

Предлагаме ви списък със съставките, които бързо и ефикасно ще овлажнят кожата ви и ще се превърнат в най-добрия ви приятел за зимата.

Глицерин

Една от съставките, която задължително трябва да присъства поне в един от продуктите, които имате. Промяната в температурите и силните ветрове могат за отрицателно време да „изсмучат“ влагата от кожата. Глицеринът има невероятното свойство да абсорбира влагата от въздуха и да я прилага върху проблемните зони на които е нанесен. Винаги избирайте кремовете за ръце, лице и тяло със съдържание на полезната съставка.

Карбамид

Съставка, която въпреки, че звучи странно, има изключително полезни действия върху кожата. Едновременното ексфолиращо, овлажняващо и почистващо несъвършенствата действие превръща карбамида в задължителен избор, който да правим всеки път, щом четем съставките на козметичните продукти.

Серамиди

Те облекчават бързо сухата, раздразнена кожа, по която се е проявил какъвто и да е сърбеж или възпаление. Ако вече сте пропуснали да нанесете крем и кожата ви се е напукала, серамидите бързо ще облекчат вашия дискомфорт. Постоянното им действие гарантира запазване на влагата в кожата, а бързата абсорбация спомага за естествена защита на момента.

Хиалуронова киселина

Това е молекула, която атакува фините линии и допринася за постигането на гладка кожа. Въпреки това, имайте предвид, че е доста скъпа съставка, която обаче определено може да се определи като възвръщаема инвестиция.

Вазелин

Гъстата съставка създава защитен филм върху кожата и спомага за запазването на влагата. Доста мазната консистенция не позволява друга употреба, освен директно поставяне върху кожата, но за сметка на това, ефектът определено си заслужава. Желателно е да го нанасяте вечер, преди да си легнете, за да има достатъчно време да действа през нощта.

Млечна киселина

Сухите крака са един от най-големите проблеми, които имаме през зимата. Неправилната грижа може да ни коства доста жертви през топлите дни, когато най-много от всичко искаме да носим красивите къси поли и панталони. Използвайте млечната киселина като база на лосиона за тяло и настъпването на лятото няма да ви изненада.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари