IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо боядисването на косата невинаги се получава?

17 ноември 2014 10 39

Най-честите причини за незадоволителен резултат

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

След появата на определен брой бели косми или просто за разнообразие, жените боядисват косата си.

Козметичните марки представят безброй много продукти от този тип, които обещават да преобразят магически косата ни, създавайки блясък, наситен цвят и мекота.

Често обаче се получава точно обратното. След боядисването, резултатът не само, че не е този, който сме очаквали, но даже напротив – може да се каже, че сме си направо недоволни.

Защо цветът не се получава така, както очаквахме и какво точно се обърква? Тези въпроси ще получат своя отговор веднага.

Стартирате боядисването с няколко цвята

Не, тук не става въпрос, че искате да боядисате косата си с няколко различни цвята за ефект на плавно преливане. Напротив. Става въпрос, че сте се боядисвали преди това с различни бои, които не сте обработвали по никакъв друг начин, освен да оставите косъма да израсте. Това не просто, че не е добра основа, но е и предпоставка за много лош резултат.

Това е така, защото дори и да искате директно да боядисате в един цвят, на едни места той ще се получи по-тъмен, а на други – по-светъл. За да избегнете това, най-добре посетете професионалист, поне докато изравните всички цветове до един.

Не сте изсветлили

Ще обясним този процес по много лесен начин. Представете си, че поставяте жълта водна боя върху кафява. Първото нанасяне никога не е това жълто, което искате да получите. Именно това се получава и с косата. Ако желаете да смените тъмната коса с по-светла такава, дайте си време до получаване на желания резултат. Точният нюанс няма да се получи от първия път и е добре да го имате предвид, за да не се разочаровате.

Пигменти

Добре е да знаете с какъв пигмент е боята за коса, която сте си избрали. Истината е, че цветовете далеч не са толкова проста материя, колкото някои жени си мислят, и определено не трябва да се експериментира с тях върху косата. Възможно е даден цвят, в комбинация с друг, да даде зелени или дори оранжеви резултати.

Оставяте прекалено дълго

След като най-накрая изтърпяхте цялата процедура по боядисване в домашни условия, с нещастие откривате, че цветът, който се е получил е скучен и напълно не това, което сте очаквали. Това се получава от прекаленото оставяне на боята върху косата и вашето решение може да се намира в шампоана. Измийте няколко пъти, за да изсветлите малко.

Ако и след това не сте доволни от полученото, може би ще се наложи да отидете при професионалист. За да предотвратите повтарянето на тази грешка, следващия път проследете процеса, като проверявате косата си на всеки 10 минути.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари