IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обещанията, които е добре да си дадем през 2015 – Част 1

19 януари 2015 08 28

Всички те са свързани с красотата

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Вече официално поставихме новото начало през 2015 година и започнахме да спазваме всички обещания, дадени на хората около нас. Хубаво е обаче да не забравяме и себе си.

Тъй като вярваме, че ако човек подреди в списък нещата, които планира да започне да прави, наистина ще постигне добри резултати.

Именно заради това съставихме за вас обобщение с обещания, изцяло свързани с вашата красота. Ако вече сте започнали с някои, допълнете останалите.

Сигурни сме, че ако ги спазвате редовно, до следващата Нова година няма да се нуждаете от нов списък.

1. „Ще почиствам лицето сутрин и вечер“

Редовното почистване на лицето в началото и в края на деня ще ви помогне да премахнете всички видове замърсявания, грим и кремове, които могат да запушат вашите пори. Именно тези натрупвания са сред основните причини за преждевременното остаряване на кожата.

Необходимо е да използвате продукти с почистващ характер два пъти дневно – сутрин, за да създадете добра основа и вечер, за да премахнете натрупаните през деня вредни замърсявания.

2 „Ще почиствам кожата на тялото си с четка всеки ден“

Специалните четки, които козметичната индустрия всекидневно лансира, всъщност са един много полезен и добър инструмент. Ако всеки ден отделите няколко минути със задължителния душ за кръгообразни движения по цялото тяло, ще стимулирате кръвообращението и по-лесно ще се избавите от неприятния целулит.

В случай, че сте от късметлийките, които нямат такива проблеми – използвайте техниката като превантивна мярка.

3. „Ще ексфолирам лицето поне веднъж седмично“

Необходимо е да използвате ексфолиращ продукт за почистване поне един път в седмицата. По този начин ще премахнете натрупаните мъртви клетки по повърхността и ще позволите на кожата да „диша“.

Не е желателно да прекалявате твърде много нито с натиска, с който нанасяте продукта, нито с честотата, с която го нанасяте. Повече от 2 пъти в седмицата ще има обратен на желания ефект.

4. „Ще използвам серум за проблемните зони“

Когато имате даден проблем, обикновено е добре да третирате зоната, в която е ситуиран. Това ще ви помогне да предотвратите разрастването и усложняването на ситуацията. Особено важно е да бъдете постоянни – това е ключът към дълготрайното предпазване от бръчки, зачервявания, запушени пори и поява на пъпки.

5. „Ще хидратирам кожата сутрин и вечер“

Хидратацията помага на кожата ви да не остава суха през деня, да не губи своята еластичност и блясък. За да се радвате на свеж вид, използвайте подходящ крем, който е съобразен с вашия тип кожа. Не е добре да експериментирате и най-добре се допитайте до консултант, който да определи съставките, на които трябва да наблягате във формулите и съдържанието.

Можете да използвате един и същи продукт както сутрин, така и вечер, освен ако не съдържа защитен фактор срещу слънчевите лъчи. Ако това е така, ще трябва да закупите друг крем за през нощта.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари