IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фототерапията, която подмладява кожата, бори се с косопада и намалява стреса

26 февруари 2015 12 44

Любимата терапия във Франция, където е и родината на LED леглото

Фототерапията, която подмладява кожата, бори се с косопада и намалява стреса

През 60-те години на миналия век проучвания на НАСА доказват ефикасността на светлината с определена дължина на вълната, повлияваща възстановителните процеси на кожата и възможността за третиране на различни кожни състояния.

Все повече хората се обръщат към алтернативни и нови методи за подмладяване, които са неинвазивни, а ефектът им е доказан. Освен това тези терапии са в пъти по-евтини, без болка и възстановителен период! Фотомедицината набира все по-голяма скорост и доказва, че фототерапията е лечебна.

Светлината с определена дължина на вълната предизвиква фотобиостимулация на всички клетки на кожата. Тя достига до митохондриите в клетките, които трансформират светлината в енергия – АТФ (аденозинтрифосфат).

На всяка дължина на вълната съответства определен активен цвят, който има специфично въздействие върху клетките – синя (465nm), зелена (522nm), жълта (595nm), червена (645nm) и инфрачервена светлина (855nm).

Chromospace е легло – генератор на LED светлина с 5 активни цвята (дължини на вълната) с различно благотворно влияние не само върху клетките на кожата, но и на целия организъм.

Тази „баня от светлина“ има благотворно действие върху редица проблеми!

Подмладяване с Chromospace. Кожата ни има способността да абсорбира светлина с определена дължина на вълната и да я използва като източник на енергия и стимулиране на клетъчната регенерация. Червената светлина (645nm) има възможността да преобърне и контролира видимите признаци на стареене и да ни позволи да изглеждаме с години по-млади без инвазивни хирургически намеси. Драстично стягане на кожата, изглаждане на видимите бръчици, намаляване на порите може да се постигне с този напълно безопасен метод.

С напредване на годините количеството на колаген и еластин намалява, намаляват и енергийните запаси на клетките, кожата старее. На тези два фронта работи LED светлината.

Доскоро антиейдж процедурите се прилагаха само на кожата на лицето, пренебрегвайки факта, че кожата ни покрива всяка частица от тялото ни.

Лечение на косопад. Косата губи своята плътност, тонус, косъмът изтънява и косата оредява. Загуба на повече от 100 косъма дневно се нарича косопад. Фототерапията с LED светлина има за цел да намали или да спре опадането на косата, като стимулира космените фоликули.

LED светлината подобрява микроциркулацията и достъпа на кислород, повишава енергийната продукция, съживява метаболизма на космения фоликул. Терапията продължава средно 20 минути. Скалпът е под директното въздействие на LED светлината, излъчвана от панелите.

За оптимизиране на резултатите фотобиостимулацията може да бъде съчетана с мезотерапия, плазмотерапия или дермапен.

Активация на всички жизнени процеси – анти-стрес, тонизиране, детокс, лечение на болки и травми.

Облекчава ставни болки и травми. Използването на инфрачервена светлина прониква в най-голяма степен в нашето тяло. Има силен аналгетичен и противовъзпалителен ефект. Облекчава ставномускулни болки. Подобрява циркулацията на кръвта и засилва имунния отговор.

Анти-стрес. Леглото Chromosapce има антимеланхоличен ефект. Намалява нервното напрежение като подобрява невротрансмисията и действа благотворно върху съня. Терапията със светлина въздейства и на имунната и лимфната система, подпомага детоксикиращите процеси в организма. Повишава мускулния тонус и е подходяща при страдащи от хронична умора.

За какво още помага Chromospace?

LED терапията може да бъде приложена самостоятелно или в комбинация с други терапевтични процедури – пилинг, лазер, дермопен и пр.

Chromospace повлиява още: стрии, акне, червенини, екземи, целулит, белези, херпеси.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари