IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ тенденции при грима за 2015

7 април 2015 13 55

Какво е актуално тази година?

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

С годините и сезоните актуалните тенденции, които дизайнерите представят, стават толкова много, че е трудно да се концентрираме само около няколко.

Селектирането и подбирането според това кое е модерно и това кое ни отива наистина, се оказва все по-труден процес във времето.

Тъй като проследихме всяка една тенденция и със сигурност отделихме тези, които са абсолютно неприложими в което и да било ежедневие, съставяме списък на актуалните течения в козметиката за 2015.

На вас оставяме само да изберете тези, които ще отиват на индивидуалната ви форма на лицето и цвета на очите и кожата.

1. Грим „без грим“

Върху модните подиуми в различните столици много пъти видяхме модели с грим, симулиращ „без грим“ ефект. Тайната на тази тенденция е да се използват много малко на брой козметични продукти, които подчертават естествената красота на всяка жена.

Положителните качества на тенденцията са, че от една страна това е много здравословно за кожата, тъй като я оставяме да „диша“ и да функционира нормално. От друга страна, даваме възможност на самите нас да се видим красиви по начина, по който изглеждаме наистина.

2. Оранжевото е новото червено

Една от популярните тенденции в козметиката за 2015 година е заместването на червения цвят от миналата година с огнено оранжево. Основното мото е, че колкото по-ярко, толкова по-добре. Добрата новина е, че дори и да не си се представяте с яркооранжево, а с по-тъмен нюанс, също ще бъдете в крак с тенденциите.

Пролетта е сезонът, който се свързва с използването на цветове като жълто и оранжево, затова тенденцията може да бъде приемана и като завръщане към естественото и природата. Освен това, цветът е много топъл и може да стои наистина красиво върху женските устни.

3. Изчистено и детско

Другата крайност на яркооранжевото червило е тенденцията за минимално грим през 2015. Основната разлика с изминалите години е, че тук не се акцентира толкова върху цветовете, колкото върху задаване на сочност и обем.

Начинът за постигане на този ефект е използването на меки и телесни цветове при гланцовете за устни. Интересното е, че устните са на фокус за 2015 година и са доста контрастни – или много цвят, или почти „голи“.

4. Линия

Всички, които следят модните ревюта за 2015 година открояват една тенденция за очите – очната линия. Независимо дали съвсем тънка или плътна и черна – тя винаги е там. Лошата новина е, че много голяма част от дамите не са свикнали с поставянето ѝ, но ви препоръчваме да започвате да тренирате отсега, ако искате да бъдете в крак с козметичните новости.

5. Гладка или рошава

Когато става въпрос за косите, отново варираме в двете крайности. За 2015 ще бъдат еднакво актуални както идеално гладките и прибрани коси, така и леко разрошените, небрежни прически.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари