IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тенденции в прическите за сезона – да и не

14 май 2015 08 29

Какво е актуално и какво отживелица?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Скоростта, с която козметичната и модната индустрия налагат нови тенденции е невероятна. Самият факт, че дизайнерите и професионалистите в красотата са с няколко сезона напред е достатъчно красноречив.

Постоянното следене на това кое е актуално и кое вече е с отминал срок на годност изисква много внимание и отделено време.

За да бъдем постоянно в крак с модата, направихме едно своеобразно обобщение на това, какво можем да си позволим откъм прически за този сезон и какво да оставим в миналото.

Събрахме всичко, което бе представено по време на седмиците на модата и го съпоставихме с предложенията от миналата година, за да откроим ясна граница.

Представяме ви на какво да кажете „да“ и на какво „не“ при прическите за пролет-лято 2015. Актуалните тенденции вижте тук.

1. „ДА“

Небрежна коса

Модният подиум ясно открои, че тази година спокойно можем да излезем с леко разрошена коса. Перфектните къдрици или изцяло права коса не са проблем, с който да ни се наложи да се справяме. Вместо да губим време в стилизиране, просто можем леко да разрошим, да при дадем лесно форма и да отидем да се радваме на дългите и топли нощи. Небрежната коса получава „ДА“.

Вълни

Не се притеснявайте, ако морският бриз съвсем леко начупи вашата грива. Вълните и чупливата коса се завръщат с пълна сила за пролет-лято 2015. Дайте почивка и на косата си и пропуснете високата степен на сешоара преди да излезете. Ще се изненадате колко добър ефект може да има модната индустрия за цялостния ви вид.

Бретон

Плътните бретони бележат своето челно място в класациите за актуални прически. Да, истина е, че изискват много голяма инвестиция на време в поддръжка, но определено ще направят погледа ви по-мистичен, а овала на лицето много по-нежен.

Ниска опашка

Ластикът за коса официално е обявен за новия ви най-добър приятел. Вместо да си причинявате болка с висока опашка и да дърпате косъма от корен, съвсем леко просто съберете кичурите ниско на тила.

2. „НЕ“

Дълга коса и удължители

Безбожно дългите коси до кръста и удължителите за коса вече не трябва да бъдат част от ежедневните мъки, които си причинявате в името на красотата. Модният подиум открои значително по-къси дължини и естествени визии.

Прекалено перфектни къдрици

Изглеждаха много стилни и загатват, че се грижите за външния си вид, но през пролет-лято 2015 е добре да заложите на по-естествената визия. Това означава, че ако буклите ви не застанат твърди и неподвижни, това е добър знак.

Висока опашка

Вече споменахме за това, че високата опашка причинява страшна болка за косъма, а понякога дори и за самите вас. Вместо това, не се притеснявайте, когато усетите отслабване на ластика – радвайте му се.

Перфектно прави краища

Бяха много актуални перфектно правите коси с ясно изразена граница. Ключовата дума тук е „бяха“. Леките чупки ще направят много по-меки чертите на лицето ви и това със сигурност ще се отрази на цялостния здрав вид на вашата грива.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари